Politiikka

PS:n Putkonen jatkaa tuulivoimatykitystään – Hyökkää nyt THL:n kimppuun

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Perussuomalaisten puoluetoimistolla tittelillä työmies työskentelevä Matti Putkonen lähestyy jälleen mediaa tuulivoima-asioissa. Ensi viikolla Putkonen järjestää Pohjanmaalla kaksi tilaisuutta aiheesta. Aiemmin hän on esittänyt, että tuulivoimaloiden infraäänet uhkaisivat jopa 650 000 suomalaisen terveyttä.

”Suomeen on asiaa perinpohjaisesti tutkimatta saatu rakentaa laitoksia, jotka mahdollisesti vaarantavat satojentuhansien ihmisten terveyden”, hän tiedottaa tänä aamuna.

Tämän jälkeen Putkonen käy Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen kimppuun ja väittää, että THL kuittaa terveysongelmat epäilyillä luulosairaudesta.

”THL väittää, että oireiden taustalla olisivat tuulivoimaan liittyvät pelot ja negatiiviset odotukset, jotka saattavat ihmiset oireilemaan. Mikä pelko tai ennakkoluulo sairastuttaa alle yksivuotiaan lapsen tai aiheuttaa eläimille keskenmenoja?”, Putkonen kirjoittaa.

Putkosen mukaan perheiden terveysongelmat ovat tosiasia. Hänen mukaansa tuulivoimalat on sijoitettu ryppäisiin kotien läheisyyteen.

Tiedotteen mukaan perussuomalaiset ovat vaatineet avointa, läpinäkyvää tutkimusta tuulivoimaloiden terveysriskeistä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ja puheenjohtaja Timo Soini ovat kierrelleet vastausta siihen, mikä on perussuomalaisten puoluejohdon kanta puoluetoimiston toimiin tuulivoima-asioissa.

– Minä kannatan kaikkea puolueen hyvää linjaa, kuuluu Soinin vastaus asiaa.

Demokraatin haastatteleman arkkiatri Risto Pelkosen mukaan ei ole mitään tieteellisesti tutkittua tietoa siitä ei ole, että heikkonenergiaisella äänellä, joka ei kuulu, olisi jotain terveysvaikutuksia.

– Missään ei ole näyttöä, että siitä olisi haittaa, Pelkonen sanoo.

Hänen tietojensa mukaan systemaattisesti pitkällä aikavälillä asiaa ei ole kuitenkaan tutkittu.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat