Politiikka

Puoluejohtajilta harvinainen yhteinen vetoomus: ”Syyttömiä ei saa syyllistää”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat kokoontuivat tänään Kesärantaan salaiseen tapaamisen. Sen anti on nyt julkistettu. Puheenjohtajat kävivät julkilausuman mukaan rakentavan keskustelun ja päivittäneet tilannekuvan sisäisestä turvallisuudesta ja kansalaisten huolista.

Heiltä tuli yhteinen harvinainen vetoomus.

– Esitämme vetoomuksen rauhallisen, tosiasioihin perustuvan ja kunnioittavan keskustelun puolesta. Syyttömiä ei saa syyllistää.

Julkilausumassa puheenjohtajat toteavat luottavansa suomalaisen oikeusvaltion toimivuuteen ja viranomaisten toimintaan. He ovat sitoutuneet sen jatkuvaan parantamiseen.

– Tuomitsemme jyrkästi terrorismin kaikissa muodoissaan sekä kaikenlaisen väkivallan ja vihapuheen.

Puheenjohtajat myös sitoutuvat omien puolueidensa edustajina huolehtimaan Suomen turvallisuuden ja yhtenäisyyden rakentamisesta ja keskustelemaan siitä säännöllisesti yhdessä.

Lausuman ovat allekirjoittaneet kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Perussuomalaisten puolesta sitä ei kuitenkaan allekirjoittanut puheenjohtaja Jussi Halla-aho vaan varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari. Sinisten puolesta nimensä laittoi alle Sampo Terho Sininen Tulevaisuus yhdistyksen -puheenjohtajan ominaisuudessa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat