Politiikka

Puoluekokous puskee päälle – kiista alkoholista ei selviä ennen sitä

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Alkoholilain kokonaisuudistukseen ei ole tulossa ratkaisua seuraavaan kahteen viikkoon. STT:n tietojen mukaan aikatauluun vaikuttaa perussuomalaisten puoluekokous. Jyväskylässä järjestettävässä puoluekokouksessa perussuomalaisille valitaan uusi puheenjohtaja 10. kesäkuuta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi aiemmin viikolla, että uudistukseen otetaan aikalisä sen jälkeen kun alkoholilain uudistus tyssäsi eduskuntaryhmien neuvotteluissa.

Eduskuntaryhmien neuvottelut päättyivät keskustan ja perussuomalaisten kiistaan siitä, voidaanko kaupassa myytävien oluiden, siidereiden ja lonkeroiden alkoholipitoisuuden nostosta 4,7 prosentista 5,5 prosenttiin äänestää omantunnon mukaan. Osalle keskustalaisista oli vaikea sulattaa sitä, että kaupassa voisi myydä nykyistä väkevämpiä juomia.

Uudistuksen tyssättyä eduskuntaryhmissä Sipilä kuitenkin uskoi, että asiaan löydetään ratkaisu hallituspöydässä. Myös kokoomusjohtaja Petteri Orpo sanoi tviitissään pitävänsä mahdottomana sellaista vaihtoehtoa, ettei uudistusta tehtäisi. Piakkoin väistyvä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini penäsi niin ikään, että vuosi sitten sovitut asiat viedään yhdessä loppuun.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat