Politiikka

Puoluesihteeri turhautui sooloilevaan Väyryseen: ”Viime viikkojen tapahtumat ovat olleet erittäin haitallisia myös Väyryselle itselleen”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska ei pyrkinyt peittelemään turhautumistaan vastaillessaan toimittajille keskustan puoluehallituksen kokouksen jälkeen torstaina aamupäivällä. Ovaskan mukaan keskusta on yrittänyt pitää ovea pitkään auki oman kansalaispuolueensa vuonna 2016 perustaneen Väyrysen kanssa.

– Keskusta on yrittänyt sovittelevalla otteella käydä Väyrysen kanssa keskustelua, mutta hän on tehnyt valinnan ja päättänyt perustaa kilpaileva puolueen. Tokihan toivomme, että Väyrynen hylkäisi tämän oman puoluehankkeensa ja hautaisi sen.

Viimeinen pisara oli Väyrysen presidentinvaaleja seurannut päätös haastaa puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk.) ensi kesänä Sotkamossa pidettävässä keskustan puoluekokouksessa. Ovaska ei usko kenenkään lopulta voittaneen.

”Ei tällaista sooloilua varmaan kukaan kansalainen katso hyvällä.”

– Viime viikkojen tapahtumat ovat olleet erittäin haitallisia sekä puolueelle että myöskin varmasti Väyryselle itselleen. Ei tällaista sooloilua varmaan kukaan kansalainen katso hyvällä eikä se myöskään ole lisännyt puolueiden uskottavuutta, joten tässä tilanteessa keskusta palauttaa normaalin päiväjärjestyksen miten puolueessa sääntöjen mukaan toimitaan, Ovaska sanoi.

Keskustan puoluehallitus linjasi asiantuntijalausuntojen perusteella torstaina, ettei Väyrynen voi kahden puolueen jäsenenä tavoitella keskustan puheenjohtajuutta. Lopullisesti asian ratkaisee sääntöjen monitulkintaisuuden vuoksi kesän puoluekokous.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat