Politiikka

Puolustusministeri äimistelee kovaa kritiikkiä: ”Pitäisin tärkeänä, että tähän suuntaan kuljettaisiin”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Puolustusministeri Jussi Niinistö (kuvassa) (sin.) sanoo olevansa hieman yllättynyt voimakkaasta kritiikistä, jota ehdotus Suomessa järjestettävästä suuresta kansainvälisestä sotaharjoituksesta on saanut osakseen.

Ruotsissa on parhaillaan käynnissä Aurora 17 -harjoitus, jossa testataan muun muassa maan kykyä vastaanottaa ulkomaista sotilaallista apua.

Myös Suomi osallistuu Aurora-harjoitukseen. Niinistön mukaan kotimaan puolustuksen kannalta on kuitenkin elintärkeää, että sitä harjoitellaan Suomessa ja Suomen oloissa.

– Ja mikäs sen parempaa kuin yhdessä kumppanimaiden kanssa. Samalla tulee tämä Puolustusvoimien uusi lakisääteinen tehtävä, kansainvälisen avun antaminen ja vastaanottaminen, harjoiteltua. Pitäisin tärkeänä, että tähän suuntaan kuljettaisiin, Niinistö sanoi STT:lle.

Valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaisissa maanantaina puhunut puolustusvoiman komentaja, kenraali Jarmo Lindberg korostaa Itämeren alueen suurten samanaikaisten sotaharjoitusten oleva asevoimien normaalia toimintaa. Lisääntynyt sotilaallinen toiminta tosin lisää riskejä tahattomiin väärinymmärryksiin ja välikohtauksiin.

– Tämän vuoksi on ollut tärkeää, että harjoituksista ja niiden toimeenpanosta on tiedotettu laajasti julkisuuteen, kenraali Lindberg sanoi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat