Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Puolustusministeri Niinistö perustaa työryhmän: Jehovan todistajien erityisvapautus syyniin

Lehtikuva / Jussi Nukari

Jehovan todistajien oikeus kieltäytyä ase- ja siviilipalveluksesta joutuu puolustusministeriön syyniin. Ministeriö ryhtyy selvittämään, onko mahdollista luopua poikkeuslaista, joka vapauttaa Jehovan todistajat asevelvollisuudesta.

Demokraatti.fi/STT

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) perustaa työryhmän selvitystä varten. Niinistön ja hänen puoluetoverinsa, ministeri Sampo Terhon mielestä poikkeuslaista pitäisi luopua.

– On ilmiselvää, että nykyinen lainsäädäntö ei ole tasapuolinen, kun yksi ryhmä on vapautettu uskonnollisin perustein muiden uskontokuntien edustajia koskevasta velvollisuudesta, Terho kirjoittaa blogissaan.

Asiasta virisi keskustelu, kun Helsingin hovioikeus hylkäsi vastikään syytteen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä. Kyse oli miehestä, joka kertoi pitävänsä syrjintänä sitä, että vain Jehovan todistajilla on mahdollisuus vapautua kokonaan palveluksesta.

Hovioikeus vapautti miehen syytteestä ja vankeusrangaistuksesta. Hovioikeuden mukaan henkilön tuomitseminen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä on syrjivää kohtelua. Syyttäjä aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Laki Jehovan todistajien vapauttamisesta ase- ja siviilipalveluksesta tuli voimaan vuonna 1987.

Juttua on päivitetty klo 15:24.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE