Politiikka

Puolustusministeri Niinistö perustaa työryhmän: Jehovan todistajien erityisvapautus syyniin

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Jehovan todistajien oikeus kieltäytyä ase- ja siviilipalveluksesta joutuu puolustusministeriön syyniin. Ministeriö ryhtyy selvittämään, onko mahdollista luopua poikkeuslaista, joka vapauttaa Jehovan todistajat asevelvollisuudesta.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) perustaa työryhmän selvitystä varten. Niinistön ja hänen puoluetoverinsa, ministeri Sampo Terhon mielestä poikkeuslaista pitäisi luopua.

– On ilmiselvää, että nykyinen lainsäädäntö ei ole tasapuolinen, kun yksi ryhmä on vapautettu uskonnollisin perustein muiden uskontokuntien edustajia koskevasta velvollisuudesta, Terho kirjoittaa blogissaan.

Asiasta virisi keskustelu, kun Helsingin hovioikeus hylkäsi vastikään syytteen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä. Kyse oli miehestä, joka kertoi pitävänsä syrjintänä sitä, että vain Jehovan todistajilla on mahdollisuus vapautua kokonaan palveluksesta.

Hovioikeus vapautti miehen syytteestä ja vankeusrangaistuksesta. Hovioikeuden mukaan henkilön tuomitseminen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä on syrjivää kohtelua. Syyttäjä aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Laki Jehovan todistajien vapauttamisesta ase- ja siviilipalveluksesta tuli voimaan vuonna 1987.

Juttua on päivitetty klo 15:24.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat