Politiikka

Puolustusministeriltä tyly kuittaus arvostelijoille – ”Vastaukseni marxilaisille”

Lehtikuva
Lehtikuva

Puolustusministeriö ilmoitti perjantaiaamuna hankkivansa Israelilta uuden pintatorjuntaohjusjärjestelmän. Hankinnan arvo on 162 miljoonaa ja siihen sisältyy 193 miljoonan lisäoptio.

Ei mennyt kauankaan, kun asiaa kommentoitiin vasemmistoliitosta. Esimerkiksi puolueen puheenjohtaja Li Andersson kritisoi hankintoja tiedotteessaan jyrkin sanakääntein.

– Suomen ei tule käydä kauppaa ihmisoikeusloukkauksiin syyllistyneiden ja sotaa käyvien maiden kanssa. Israel on syyllistynyt ihmisoikeusloukkauksiin ja rikkoo miehitetyillä alueilla kansainvälistä oikeutta. Suomen on lopetettava asekauppa tällaisen valtion kanssa, Andersson paaluutti.

Anderssonin mukaan aseiden ostaminen Israelilta on moraalitonta ja vastuutonta, koska kansainvälinen asekauppa mahdollistaa Israelille asejärjestelmien kehittämisen. Hän korosti, miten Israelin miehittämän palestiinalaisalueen humanitaarinen tilanne ja ihmisoikeustilanne heikentyvät jatkuvasti. Myös kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) arvosteli kauppaa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ei jäänyt lepäilemään laakereillaan, vaan vastasi vasemmistoliitosta esitettyyn kritiikkiin Verkkouutisissa.

Niinistön mukaan Suomella ei ole perusteita rajoittaa kauppaa Israelin kanssa.

– Näen asian niin, että puolustusministerin velvollisuus on tehdä kaikkensa sotilaallisesti liittoutumattoman Suomen oman vahvan puolustuksen eteen. Koirat haukkuvat, mutta karavaani kulkee, Niinistö sanoo uutisessa.

Niinistö jakoi vielä Verkkouutisten tekemän haastattelun Twitterissä, ja saatesanoissaan hänellä oli lyhyt kuittaus vasemmistoliiton edustajille.

– Vastaukseni marxilaisille, Niinistön totesi osoittaen sanansa vasemmistoliittolaisille.

Niinistö painotti uutisessa puolustusvoimien takaavan hankinnallaan sen, että Suomen Merivoimilla on käytössään paras mahdollinen asejärjestelmä, hän toteaa.

Hän korosti vielä, puolustusministeriö noudattaa hankinnoissaan EU:n ja YK:n tekemiä linjauksia. Israelia kohtaan ei ole voimassa pakotteita, jotka rajoittaisivat hankintojen tekemistä, hän painotti.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat