Turva – Hymy

Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg kyberuhkista: ”Ne ovat koko suomalaisen yhteiskunnan asia”

Kuva: Jari Soini

Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg kertoo Demokraatin videohaastattelussa, miten ennakoimattomina hän pitää kyberuhkia.

– Kyberuhkat ovat nyt jo arkipäivää. Verkkohyökkäyksiä tapahtuu valtavia määriä eri organisaatioiden laitteita kohtaan Suomessa koko ajan. Sinänsä ne eivät siis ole yllätys, eikä niiden pitäisi enää olla yllätys kenellekään eikä millekään organisaatiolle, vaan niiden tulisi valmistautua näihin. Olkoot se sitten liikeyritys, valtion organisaatio, tai me puolustusvoimat. Me puolustusvoimat valmistaudumme näihin omalta osaltamme, hän kertoo.

– Välillä kysytään, voisimmeko me tulla tekemään kybertoimia eri puolille Suomea. Ei, puolustusvoimien ei tule sitä tehdä, vaan se on koko suomalaisen yhteiskunnan asia. Suomalaisen yhteiskunnan tulee varautua kyberuhkiin, Lindberg lisää.

Lisäksi puolustusvoimain komentaja vastaa, varautuuko Suomi nyt riittävästi kyberuhkiin.

– Se on mahdotonta etukäteen määritellä, mikä on riittävä taso. Kybertoimijat ovat maailmanlaajuisia, koska kybertoimintaa valtioiden rajat eivät millään lailla rajoita. Mistä tahansa voi yllättäen kohdistua hyökkäys mihin tahansa suomalaiseen järjestelmään, joka on kytkettynä verkkoon. Tässä voi vaan todeta, että panostuksia tulee tehdä. On vaikea sanoa etukäteen sitä, onko se riittävä.

– Kaikkien viranomaisten, jotka vastaavat näistä asioista, ja myös tietysti liikeyritysten johdon tulee miettiä se, miten kriittinen tieto suojataan ja paljonko tulee uhrata siihen rahaa, jotta vakuututaan, että heidän ja meidän omat järjestelmät on suojattu. Vielä kaiken tämänkin jälkeen aina välillä tulee ikäviä yllätyksiä siitä, että on pystytty tunkeutumaan järjestelmiin.

– Erittäin tärkeää on se, että suomalaisessa yhteiskunnassa ei saisi olla sellaisia kriittisiä järjestelmiä, jotka säätelevät meidän perustoimintojamme, ja paljastuisi jälkikäteen, ettei niihin uhrattu riittävästi rahaa, Lindberg selvittää.

Jarmo Lindbergin laaja haastattelu ilmestyy Demokraatin viikkolehdessä torstaina 11. toukokuuta ja verkkoversio jutusta keskiviikkona 10. toukokuuta.

Ben Zyskowicz, mikä meno? ”On väärä mielikuva, että olisin yhden terassin mies”

Kuva: Pekko Korvuo

Pitkänlinjan kokoomuskansanedustaja, veijarimaisista viiksistään tunnettu Ben Zyskowicz saapui Hakaniemeen kampaamaan kuontaloaan eduskunnan viettäessä vapaapäivää.

Benkku antoi Demokraatin ”mikä meno” -haastattelussa keskustan virtuoosimaiselle Mauri Pekkariselle jo toisen kiinnityksen ”rakkain poliittinen vastustaja” –osiossa. Lisäksi Zysse valotti, kenen kanssaan hänen mielensä lepää.

Demokraatti selvittää Mikä meno? -videohaastatteluilla kentän kuulumisia. Tarkoituksena on raottaa rennolla ja humoristisella otteella kansanedustajien työnaamiota ja löytää vaikuttajien sisäinen velmuilija.

Zyskowiczia haastatteli Topi Juga ja kuvaajana sekä editoijana toimi Pekko Korvuo.

Mikä meno, ex-opetusministeri Gustafsson? – ”Äänestäkää edes säälistä”

Kuva: Pekko Korvuo

Entinen opetusministeri, kansanedustaja Jukka Gustafsson saapui eräänä syksyisenä aamuna Demokraatin toimitukseen selvittämään kameran eteen, mikä on päivän meno.

Haastattelussa selvisi muun muassa kenen kanssa Gustafssonilla on niin sanottu ”työmatkaromanssi” sekä kuka Tampere olisi, jos se olisi nainen.

Demokraatti selvittää Mikä meno? -videohaastatteluilla kentän kuulumisia. Tarkoituksena on raottaa rennolla ja humoristisella otteella kansanedustajien työnaamiota ja löytää vaikuttajien sisäinen velmuilija.

Gustafssonia haastattelee Topi Juga ja kuvaajana toimii Pekko Korvuo.

Alkoholitaisto alkaa tänään istuntosalissa – Katso video: Sd-kansanedustaja kertoo miten edetään

Alkoholilain uudistuksen käsittely alkaa tänään eduskunnassa käytävällä lähetekeskustelulla.

Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Anneli Kiljunen (sd.) käy läpi Demokraatille, mitä poikkeukselliselle uudistukselle tapahtuu eduskuntakäsittelyn aikana.

Neljättä kauttaan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa istuvan Kiljusen mukaan tavoitteena on, että lakiesitys saataisiin hyväksyttyä eduskunnassa ennen joulua. Lain on tarkoitus astua voimaan jo ensi vuoden alussa.

Helsinkiläisiä ihastuttava ja vihastuttava Ympyrätalo – mikä on meno kaarevien seinien katveessa?

Kuva: Tytti Kauhala

Demokraatti-lehden toimitus vietti viime viikolla Ympyrätalopäivää. Myös D-crew jalkautui arkkitehtuuriltaan helsinkiläisten mielipiteitä jakavan rakennuksen käytäville sekä lähiympäristöön selvittämään, mikä meno kaarevien seinien katveessa vallitsee.

D-crew päätyi muun muassa hikoilemaan Ympyrätalossa majailevan tilitoimiston taukojumppaan, todistamaan ohikulkijoiden rakkaudentunnustuksia rakennuksen graafisesta kauneudesta sekä uppoutumaan siltasaarelaisten muisteloihin ajasta ennen monitoimitaloa.

Hakaniemen maamerkkinä ja kohtauspaikkana tunnettu Ympyrä herätti kaupunkilaisissa niin iloa, haikeutta kuin vihastusta. Vain yksi asia selvisi varmaksi: kaikilla on oma käsityksensä Ympyrästä.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Päät keinuivat Tuskassa – meno yltyi infernaaliseksi

Tuska Open Air –hevifestivaali järjestettiin viime viikonloppuna 20. kerran ennätysyleisön saattelemana Helsingissä.

D-crew matkasi sunnuntaina selvittämään, mikä on meno aurinkoisessa Suvilahdessa festareiden viimeisenä päivänä.

Crew pääsi visiittinsä aikana muun muassa sukeltamaan tuntemattomana pysyttelevän hevi-yhtyeen keikkabussiin, haastamaan ihmisiä moshaus-kilpailuun sekä ihmettelemään sisäänkäynnin yhteyteen paalutettuja torsoja.

Hevimiehet ja -naiset puolestaan osoittautuivat lempeäksi ja vastaanottavaiseksi sakiksi, jonka seurassa ei tarvitse kainostella!

Katso video.

AVAINSANAT