Ulkomaat

Putin hyökkää Venäjä-pakotteita vastaan: ”Lyhytnäköistä politiikkaa”

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Venäjän presidentti Vladimir Putin hyökkää saksalaislehdessä Venäjälle asetettuja pakotteita vastaan. Putin kirjoittaa talouslehti Handelsblattissa julkaistussa pääkirjoituksessa, että pakotteet ovat lyhytnäköistä politiikkaa ja vastoin G20-maiden periaatteita ja etuja.

Muun muassa EU ja Yhdysvallat asettivat Venäjälle sanktioita vuonna 2014, kun Venäjä miehitti Krimin niemimaan ja asettui tukemaan separatisteja Itä-Ukrainassa. Venäjä on vastannut pakotteisiin vastapakotteilla, esimerkiksi estämällä elintarvikkeiden viennin Venäjälle.

Putinin kirjoituksen on tulkittu myös suomineen protektionismia eli sitä, että valtiot suojelevat sisämarkkinoitaan ja torjuvat ulkopuolista kilpailua.

– Ainoastaan vapaat kauppasuhteet, jotka perustuvat yhdenmukaisille säännöille ja standardeille, voivat kääntää maailmantalouden kasvuun ja parantaa valtioiden välisiä suhteita, Putin jatkaa.

Pääkirjoitus julkaistiin vain päivää ennen Hampurin G20-huippukokouksen alkua. Kokous kerää Hampuriin maailman johtavien talousmaiden johtajat.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö lisäsi 38 ihmistä ja toimijaa pakotelistalleen.

Putinin on määrä tavata Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kahden kesken perjantaina. Maiden suhteissa on ollut kehittämisen varaa etenkin sen jälkeen, kun Yhdysvallat kasvatti Venäjää koskevaa pakotelistaansa kesäkuussa.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö lisäsi 38 ihmistä ja toimijaa pakotelistalleen. Pakotteet kohdistuvat Venäjään ja venäjämielisiin kapinallisiin, jotka taistelevat Ukrainassa Krimillä. Venäjä vastasi perumalla tapaamisen Yhdysvaltojen diplomaattien kanssa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat