Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Putin pyysi kuolleen Wagner-pomon avustajaa töihin Ukrainaan – ”Harmaatukka” on ollut mukana Afganistanin, Tshetshenian ja Syyrian sodissa

LEHTIKUVA / AFP / OLGA MALTSEVA
Poliiseja Wagner-yhtiön toimitilojen edustalla Pietarissa 24. kesäkuuta 2023.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on pyytänyt edesmenneen Wagner-palkkasotilasyhtiön johtajan Jevgeni Prigozhinin avustajaa johtamaan vapaaehtoisyksikköjen muodostamista Ukrainaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kremlin lausunnon mukaan Andrei Troshevin johtamia yksikköjä voitaisiin käyttää ”erilaisiin tehtäviin, mutta erityisesti erityissotilasoperaatioon”. Venäjä kutsuu Ukrainan sotaa erityissotilasoperaatioksi.

Kokouksessa, jossa asiasta päätettiin, korostettiin Kremlin mukaan Wagnerin taistelijoiden sulauttamista Venäjän armeijaan.

Troshev, joka tunnetaan lempinimellä Sedoi (Harmaatukka), on kotoisin Putinin syntymäkaupungista Pietarista. Hän on ollut mukana Afganistanin, Tshetshenian ja Syyrian sodissa. Hän kuului myös Wagnerin Syyrian-ryhmittymän johtajiin. EU pani hänet pakotelistalleen joulukuussa 2021.

Perjantaina sotilaita tavannut Putin sanoi Ukrainan sodassa kaatuneiden venäläisten vankien sovittaneen velkansa yhteiskunnalle.

-  Kaikki voivat tehdä virheitä, ja he tekivät niin kerran, mutta he antoivat henkensä isänmaalle ja ovat siten sovittaneet syntinsä, Putin sanoi.

Sekä Venäjän armeija että palkkasotilasyhtiö Wagner ovat värvänneet sotilaita Ukrainan taisteluihin Venäjän vankiloista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE