Politiikka

Putinilla tänään Trumpin lisäksi myös toinen tärkeä keskustelukumppani

AFP / SPUTNIK / MICHAEL KLIMENTYEV - LEHTIKUVA / AFP
AFP / SPUTNIK / MICHAEL KLIMENTYEV - LEHTIKUVA / AFP
AFP / SPUTNIK / MICHAEL KLIMENTYEV - LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat keskustelleet puhelimitse, Venäjän presidentinkanslia tiedotti verkkosivuillaan maanantaina.

Puhelun aikana Putin muun muassa onnitteli Trumpia vaalivoitosta ja toivotti onnea vaaliohjelman toteuttamiseen. Lisäksi Putin ilmoitti olevansa valmis dialogiin, joka perustuu keskinäiseen kunnioitukseen ja toisten sisäisiin asioihin puuttumattomuuteen.

Trump ja Putin sopivat myös alkavansa parantaa maiden hyisiä suhteita ja yhteistyötä muun muassa kansainvälisen terrorismin vastaisessa taistelussa. Venäjän presidentin virallisen tiedotteen mukaan keskusteluja käytiin myös Syyrian kriisin ratkaisemisesta ja Venäjän ja USA:n välisestä kaupasta.

Trump ja Putin myös sopivat alkavansa valmistella virallista tapaamista.

Trumpin vaalikampanjan aikana Trump ja Putin kehuivat toisiaan useita kertoja.

Puhelimessa myös Merkelin kanssa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on käynyt tänään puhelinkeskustelun myös Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa. Aiheena oli muun muassa Ukrainan tilanne. Venäjän presidentin tiedotteen mukaan, kummatkin osapuolet olivat painottaneet Minskin sopimuksen täytäntöönpanoa.

Minskin sopimuksessa on kyse jo vuonna 2014 suunnitelmasta, jolla Itä-Ukrainan sota yritetään saada päätökseen

Muun muassa Die Welt -lehden mukaan Putin varoitti Merkelin kanssa puhueessaan Eurooppaa sanoen, että ennustetun kylmän talven vuoksi Ukraina voisi ohjata Eurooppaan tulevaa kaasua laittomasti omiin tarkoituksiinsa.

Ukraina ja Venäjä ovat taittaneet useasti peistä maiden välisestä kaasun kulusta ja toimituksesta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat