Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Putkiremontti sotki Postin hallituksen puheenjohtajan jakelun – toimitusjohtaja Malinen riensi avuksi, vaati sääntöjen vastaista erityiskohtelua

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Posti Group Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Malinen.

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen on käskyttänyt alaisensa suosimaan jakelussa sääntöjen vastaisesti Postin hallituksen puheenjohtajaa Markku Pohjolaa.

Simo Alastalo

Asiasta kertovat Demokraatille useat Postin työntekijät. Malisen poikkeuksellista ohjetta on käsitelty muun muassa palaverissa, jossa oli paikalla parikymmentä henkilöä. Demokraatin tietojen mukaan ohjeiden yhteydessä oli puhuttu potkujen uhasta, tosin jäi epäselväksi olisivatko mahdolliset potkut koskeneet esimiestä vai jakelijoita.

Syynä Pohjolan postien sääntöjen vastaiseen käsittelyyn oli hallituksen puheenjohtajan Helsingin kodissa käynnissä ollut putkiremontti, jonka myötä postin jakelussa oli ilmennyt häiriöitä.

Häiriöiden taustalla olivat uudet työohjeet, jotka hidastivat eri osoitteeseen käännetyn postin käsittelyä ja jakelua.
Myös Pohjolan postit käännettiin ohjeiden vuoksi myöhässä, joten jakajien esimies oli kertonut alaisilleen saaneensa toimitusjohtaja Maliselta viestin, jossa Pohjolan posteille vaadittiin erityistä ohjeiden vastaista käsittelyä.

Kyse oli koneellisesti lajiteltujen postinippujen avaamisesta jo jakelukeskuksessa ja Pohjolan postien käsittelemistä ennen kierrokselle lähtöä. Ohjeiden mukaan niput saa varoituksen uhalla avata vasta reitillä eli käytännössä kadulla tai rappukäytävässä.

Koneellinen lajittelu ei tunnista postia, jolle on tehty määräaikainen osoitteen muutos, joten tavallisesti postinjakaja palauttaa käännettävän postin lajittelukeskukseen ja kääntää sen uuteen osoitteeseen. Jakajien mukaan tähän ei jää usein aikaa, joten kääntäminen voi viivästyä useamman päivän, jolloin posti saapuu perille myöhässä.

Pohjola on Demokraatin haastattelemien postilaisten mukaan tiettävästi ainoa henkilö, johon ohjeiden vastaista menettelyä on sovellettu.

Demokraatti on tarjonnut toimitusjohtaja Maliselle ja hallituksen puheenjohtaja Pohjolalle mahdollisuutta kommentointiin. Postin viestinnän mukaan Postilla ei ole tässä vaiheessa kommentoitavaa.

(Korjattu klo 20.33 Postin viestintä täsmentää, ettei se tavoittanut torstaina Malista ja Pohjolaa kommentoimaan juttua.)

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE