Urheilu

Räikkösen tallikaveri ensi kaudeksi selvillä – Kimi huippuvauhdissa Spassa

LEHTIKUVA / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Kimi Räikköne väläytteli nopeuttaan Belgiassa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Kimi Räikköne väläytteli nopeuttaan Belgiassa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Kimi Räikköne väläytteli nopeuttaan Belgiassa.

Formula ykkösten siirtomarkkinoiden kuumin kysymys sai vastauksensa tänään, kun Ferrari kertoi Sebastian Vettelin tehneen jatkosopimuksen tallin kanssa.

Sopimus kattaa kolme seuraavaa kautta eli kaudet 2018, 2019 ja 2020.

Aiemmin tällä viikolla Ferrari julkisti myös Kimi Räikkösen jatkavan tallissa ensi kaudella. Vettel ehti ilmaista, että haluaa suomalaisen pysyvän tallissa. Kaksikko on ajanut Ferrarilla yhdessä kaudesta 2015 alkaen.

Vettelin sopimuksen myötä vaikuttaa siltä, että mahtitallit jatkavat ensi kaudella samoilla kuljettajilla. Ferrarin ykköskilpailija Mercedes myöntää tallijohtoon kuuluvan formulalegenda Niki Laudan suulla, että talli kuulosteli Vettelin haluja siirtoon.

– Puhuimme lyhyesti kerran, mutta mitä kilpailukykyisemmin Ferrari pärjää, sitä vähemmän hänellä on syytä lähteä. Joten jätimme asian sikseen pari kuukautta sitten, Lauda kertoi Sky Sportsille.

Hienosti Mercedes-debyyttikaudellaan ajanut Valtteri Bottas on nyt siis vahvoilla jatkosopimukseen. F1-sarjan kolmantena keikkuva Red Bull puolestaan pitänee Max Verstappenin tallissa.

Räikkönen rataennätykseen Spassa.

Räikkönen on tänään ajanut nopeimman kierrosajan formula ykkösten Belgian-osakilpailun kolmansissa harjoituksissa.

Räikkönen kellotti ajan 1.43,916 ja alitti ainoana kuljettajana 1.44. Räikkönen teki samalla Span F1-radan uuden rataennätyksen.

Kolmansien harjoitusten toinen oli Ferrarin Sebastian Vettel ja kolmas Mercedeksen Lewis Hamilton. Mercedeksen Valtteri Bottas oli viides jääden kärjestä 1,314 sekuntia.

Räikkönen oli nopein myös perjantaina ajetuissa ensimmäisissä harjoituksissa, ja toisissa harjoituksissa suomalaiskuljettaja oli toinen.

Lauantai-iltapäivänä ohjelmassa on aika-ajot.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat