Ulkomaat

Rajoy saapuu Kataloniaan – julkista esiintymistä ei luvassa

LEHTIKUVA / AFP PHOTO Javier Soriano
Espanjan pääministeri Mariano Rajoy.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Javier Soriano
Espanjan pääministeri Mariano Rajoy.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Javier Soriano
Espanjan pääministeri Mariano Rajoy.

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy vierailee tänään Kataloniassa. Pääministeri ei ole vieraillut Kataloniassa sen jälkeen, kun keskushallinto kavensi Katalonian itsehallintoa, hajotti aluehallituksen ja määräsi uudet vaalit joulukuun 21. päivälle.

Rajoyn on määrä saapua Barcelonaan puolenpäivän maissa Suomen aikaa. Pääministerin matkan tarkoitus on osoittaa tukea joulukuun vaaleihin valmistautuvan konservatiivipuolueen kampanjalle. Ohjelmassa ei ole julkista esiintymistä kaupungissa.

Keskushallinnon määräys Katalonian itsehallinnon kaventamisesta, aluehallinnon hajottamisesta ja ilmoitus uusintavaaleista tuli kaksi viikkoa sitten.

Sen jälkeen on tapahtunut paljon: esimerkiksi Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont pakeni Brysseliin neljän muun syrjäytetyn hallinnon jäsenen kanssa, ja kahdeksan aluepoliitikkoa on pidätettynä epäiltynä kapinan lietsomisesta, vastarinnasta ja julkisten varojen väärinkäytöstä. Pidätettyjen joukossa on esimerkiksi Puigdemontin varamies Oriol Junqueras.

Perjantaina Katalonian aluehallinnon entinen puhemies Carme Forcadell pääsi vankilasta maksettuaan 150 000 euron takuut. Myös viisi aluehallinnon virkamiestä päästettiin vapaaksi, mutta heidän täytyy kunkin maksaa 25 000 euron takuut viikon kuluessa, mikäli he tahtovat välttää vankilan.

Eilen noin 750 000 Katalonian itsenäisyyden kannattajaa osoitti mieltään Barcelonan kaduilla, kertoi paikallinen poliisi. Mielenosoittajat vaativat pidätettyjen paikallisten päättäjien vapauttamista.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat