Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Raju syytös hallitukselle – ”Ihmisten kiusaaminen voi tuoda lisäpisteitä Hommaforumilla”

Lehtikuva

Vasemmistoliiton kansanedustaja Annika Lapintie paheksuu blogissaan hallituksen aikeita vaikeuttaa pakolaisten perheenyhdistämistä. Lapintien mukaan vaatii jopa kovalta oikeistopoliitikolta melkoista luonnetta linjata, ettei pienituloisella tai vaikkapa lukutaidottomuuden tai sairauden vuoksi työelämän ulkopuolella olevalla ihmisellä ole oikeutta elää perheensä kanssa.

Demokraatti.fi

Lapintie kirjoittaa, että jo nyt tiukkaa perheenyhdistämislinjaa on päinvastoin helpotettava, jos turvapaikan saaneiden ihmisten halutaan todella kotoutuvan Suomeen. Hän korostaakin, että perheenyhdistäminen on nähtävä osana kansainvälistä suojelua.

Lapintie muistuttaa, että oikeus perhe-elämään turvataan Suomea velvoittavissa kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa.

– Suojelun tarpeessa olevien ihmisten kiusaaminen voi tuoda lisäpisteitä Hommaforumilla, mutta kansainvälisissä viiteryhmissämme ei sivistynyttä Suomi-kuvaa tällaisilla hallituksen esityksillä vahvisteta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE