Politiikka

Rakennusliiton vasara vaihtuu kohta lekaan – ”Vaikka joukkovoimalla, jos tarvitaan”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi uskoo, että koko EK:n irtisanomat keskusjärjestösopimukset turvataan kaikille aloille vaikka joukkovoimalla.

-Rakennusteollisuuden sopimusaloilla näitä perkattavia sopimuksia on joitakin. Käymme kaikki läpi ja sovimme vastaavan työntekijöiden turvan tuottavat määräykset alakohtaisesti. Niin rakentajien kuin koko työmarkkinakentänkin osalta Rakennusliiton linjan on oltava se, että kelvolliset sopimukset turvataan porukalla, joukkovoimalla, kaikille, korostaa puheenjohtaja Harjuniemi blogissaan.

-Näitä keskusjärjestösopimuksia on laadittu ja parsittu vuosien mittaan. Useissa alakohtaisissa työehtosopimuksissa on sovittu, että noudatetaan vissien työntekijän oikeuksien ja velvollisuuksien osalta keskusjärjestösopimusta. Esimerkiksi lomaoikeudet määrittyvät usein suoraan keskusjärjestösopimuksesta. Eräillä aloilla onkin pelko, että keskusjärjestösopimusten lähtiessä alta pois, käy vastaavien ehtojen neuvottelu alakohtaisiin tesseihin vaikeaksi. Ruoste alkaa kulua valtakunnansovittelijan toimiston ovien saranoista Bulevardilla.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat