Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

”Rakentajista harva jatkaa edes 62 vuoteen” – liitto vaatii ikääntyneiden työttömien toimeentulon turvaamista

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Rakennusliitto kritisoi, että työttömyysturvan lisäpäivien eli niin sanotun eläkeputken mahdollisesta poistamisesta on käyty kovin yksipuolista keskustelua.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Työttömyysturvan lisäpäivien merkitys rakennusalan työntekijöille on erittäin suuri niin työttömyyden kuin tulevan eläkeajan taloudellisen turvan kannalta, liitto muistuttaa tiedotteessa.

Lisäpäivien ikäraja on jo nostettu 62 vuoteen.

– Rakennustyöntekijöistä vain harva jatkaa työelämässä edes siihen asti. Fyysisesti raskas työ vaatii veronsa ja johtaa monet ennenaikaisesti työkyvyttömyyseläkkeelle.

Rakennusliiton mukaan terveyssyyt vaikeuttavat myös monen sellaisen ikääntyvän rakentajan työllistymistä, jonka edellytykset työkyvyttömyyseläkkeeseen eivät täyty.

– Työttömyysturvan lisäpäivien poistaminen ei rakennusalan kausi- ja suhdanneluonteen vuoksi vahvista alan ikääntyvien työntekijöiden asemaa. Ikääntyneen työnhakijan putoaminen pois ansiosidonnaiselta turvalta ennen eläkeikää sen sijaan uhkaa suistaa hänet eläkeläisköyhyyteen loppuelämäksi, liitto varoittaa.

Rakennusliitto vaatii, että ikääntyneiden työntekijöiden työllistymistä parannetaan muun muassa parantamalla työssäjaksamista ja työkykyä.

– Työttömyysturvan lisäpäivistä ei pidä luopua ilman sellaista hyvitystä, joka turvaa pitkän työuran tehneille taloudellisen tulevaisuuden niin työttömyyden aikana kuin tulevalla eläkkeellä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE