Politiikka

Rakenteilla varjo-Suomen malli – Paperiliiton Vanhala: ”Esitykset tulevat muillakin olemaan nolla pilkku -alkuisia”

Lehtikuva
Lehtikuva

Paperiliiton puheenjohtajan Petri Vanhalan mukaan Metsäteollisuuden nollalinja on merkki siitä, että liittokierros uhkaa kaatua omaan mahdottomuuteensa. Taustalla kummittelee Vanhalan mukaan eräänlaiseksi tupoksi kaavailtu Suomen malli, jonka valmistelusta Metsäteollisuus helmikuussa vetäytyi.

Vanhalan mukaan tilalle ollaan sorvaamassa yksipuolista varjomallia.

– Kulisseista tulee siitä aika paljon merkkejä. Jos meille tarjotaan nollaa, niin voin sanoa, että esitykset tulevat olemaan muillakin nolla pilkku -alkuisia. Keskenäänhän ne ovat sopineet sen. Tämähän on ihan selvä. Rakenteilla on ehkä yksipuolisesti tehtävä varjo-Suomen malli, jossa työntekijäpuoli on mukana vain kuuntelemassa, Vanhala sanoo.

Vaikka liittokierroksella pitäisi keskittyä oman alan sopimukseen, Vanhalan mukaan Metsäteollisuus käyttäytyy ikään kuin rakenteilla olisi tupo.

– Työnantaja katsoo, ettei Suomella ole varaa vaikka meidän alalla olisi varaa. Meillekään ei haluta maksaa korotuksia, ettei siitä tulisi ennakkotapausta muille. Onko se sitten niin syvällä tässä se tupo, ettei siitä kokonaan päästä irti. Puhdas liittokierrosmalli uhkaa kaatua nyt välittömästi.

Vanhalan mukaan Paperiliitto pohtii seuraavia askeleita ensi viikolla.

– Totesin eilen jo, että tarvitaan pieni ihme, että tästä ei tulisi konfliktia. Kaikki merkit näyttävät siltä, että ollaan menossa kohti työtaistelua.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat