Politiikka

”Rakentuuko Suomen suurimmassa sairaanhoitopiirissä potilasturvallisuus ja henkilöstömitoitus todella ylitöiden varaan?”

Lehtikuva
Lehtikuva

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen kysyy tiedotteessaan, onko henkilöstömitoitus varmasti kohdallaan. Kysymyksen taustalla on  HUS:n ylilääkärin kommentti alkuviikosta Ylelle, että Tehyn ja Superin ylityökielto vaarantaa potilasturvallisuuden.

”Ihan väkisin tulee mieleeni kysymys, eikö HUS:ssa varahenkilöjärjestelmä toimi ja onko henkilöstömitoitus nyt varmasti kohdallaan? Eikö varahenkilöstöjärjestelmän idea ole vastata äkillisten sairauslomien ja muiden äkillisten tilanteiden aiheuttamaan työvoimatarpeeseen? Rakentuuko Suomen suurimmassa sairaanhoitopiirissä potilasturvallisuus ja henkilöstömitoitus todella ylitöiden varaan?”

Mäkisalo-Ropposen käsityksen mukaan sama tilanne on koko Suomessa.

”Ainakin Siun Soten hoitotyöntekijät ovat kertoneet jo pidemmän aikaa liian tiukasta työtahdista ja resurssien vähäisyydestä. Liian pienellä henkilöstömäärällä laadukasta hoitoa on melko mahdotonta toteuttaa. Onkohan työntekijöiden jaksamisen ja työhyvinvoinnin kannalta järkevää perustaa toimintaa ylitöihin ja vuorojen vaihtamiseen? Toisaalta on kysyttävä myös, onko taloudellisesti kannattavaa perustaa toimintaa jatkuvaan ylitöiden teettämiseen?”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat