Ulkomaat

Ranska juhlii kansallispäivää suurella sotilasparaatilla – Trump julisti maiden välistä ystävyyttä rikkoutumattomaksi

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Yhdysvaltai presidentti Donald Trump kaulailivat eilen Pariisissa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Yhdysvaltai presidentti Donald Trump kaulailivat eilen Pariisissa.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Yhdysvaltai presidentti Donald Trump kaulailivat eilen Pariisissa.

Ranskassa juhlitaan tänään kansallispäivää perinteisesti suurella sotilasparaatilla Champs-Elysees’llä. Muistopäivän kunniaksi Pariisin pääväylällä marssii ranskalaisten joukkojen rinnalla myös amerikkalaisia sotilaita.

Paraati juhlistaa tänä vuonna myös Yhdysvaltain liittymistä ensimmäiseen maailmansotaan Ranskan tueksi sata vuotta sitten.

Juhlintaa on seuraamassa myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, joka saapui Pariisin keskiviikkona Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kutsumana.

Macron ja Trump korostivat keskiviikkona pitämässään lehdistötilaisuudessa Yhdysvaltojen ja Ranskan yhteistyön historiaa ja loivat kuvaa läheisestä liittolaisuudesta. Varsinkin Trump kehui Ranskaa ja Macronia vuolaasti ja kutsui maiden välistä ystävyyttä rikkoutumattomaksi. Macron oli pidättyväisempi, mutta sanoi hänkin istuvansa Trumpin kanssa illalliselle ystävinä.

Tapaamisen jälkeen presidentit muun muassa kiersivät nähtävyyksiä yhdessä vaimojensa Melania Trumpin ja Brigitte Macronin kanssa. Presidentti Trumpilta riitti kohteliaisuuksia myös Brigitte Macronille, jonka ulkomuotoa Trump innostui kehumaan museokierroksen jälkeen.

– Olet todella hyvässä kunnossa. Kaunista, Trump kommentoi.

Keskustelu tallentui videolle, jonka muun muassa Independent-lehti on julkaissut verkkosivuillaan.

Trump sanoo olevansa valmis kutsumaan Putinin vierailulle Valkoiseen taloon.

Trump sanoo olevansa valmis kutsumaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailulle Valkoiseen taloon sopivana ajankohtana. Hänen mukaansa vielä ei kuitenkaan ole oikea aika Putinin vierailulle.

Trump kommentoi asiaa toimittajille lentokoneessa matkalla Ranskaan.

Trump ja Putin tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa aiemmin tässä kuussa Saksassa G-20-kokouksen yhteydessä. Putin sanoi tapaamisen jälkeen uskovansa, että Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteet voivat parantua. Trump luonnehti puolestaan tapaamista ”upeaksi” ja on sittemmin myös korostanut tulleensa Putinin kanssa ”erittäin hyvin” toimeen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat