Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Ranskan pääministeri tuomitsi mielenosoitusten väkivaltaisuudet – myös ammattiliitot ovat vaatineet rauhanomaisia protesteja

LEHTIKUVA / AFP / PHILIPPE LOPEZ
Mielenosoittajat sytyttivät roskakasoja palamaan Ranskan Bordeaux'ssa 23. maaliskuuta.

Ranskan pääministeri Elisabeth Borne on tuominnut Ranskan torstaiset väkivaltaisuudet presidentti Emmanuel Macronin eläkeuudistusta vastustavissa mielenosoituksissa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Borne kirjoitti Twitterissä, että ihmisillä on oikeus osoittaa mieltä ja tehdä erimielisyys selväksi. Nyt nähtyjä väkivaltaisuuksia ja tuhoamista ei sen sijaan hänen mukaansa voi hyväksyä.

Ammattiliitot ovat vaatineet jälleen rauhanomaisia mielenosoituksia.

-  Meidän on pidettävä julkinen mielipide puolellamme loppuun asti, CFDT-ammattiliiton johtaja Laurent Berger sanoi.

Mielenosoitukset saivat torstaina lisäpontta Macronin keskiviikkoisesta tv-puheesta, jossa presidentti kieltäytyi perääntymästä uudistuksesta.

Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Ranskan pääkaupungissa Pariisissa. Turvallisuusjoukot käyttivät kyynelkaasuja ja pamppuja hajottaakseen mielenosoitukset. Osa mielenosoittajista sytytti kaduilla jätekasoja palamaan.

SISÄMINISTERI Gerald Darmanin mukaan eri puolilla Ranskaa on lähes 150 poliisia loukkaantunut ja ainakin 172 ihmistä on pidätetty, joista 72 Pariisissa. Darmanin mukaan Pariisissa sytytettiin noin 140 tulipaloa mielenosoitusten yhteydessä.

Sisäministeriön mukaan yli miljoona ihmistä osallistui mielenosoituksiin ympäri Ranskaa, joista lähes 120  000 pääkaupunki Pariisissa. Se on suurin määrä mielenosoittajia Pariisissa sitten tammikuun, jolloin mielenosoitukset eläkeuudistusta vastaan alkoivat. Hallituksen mukaan 7. maaliskuuta oli 1,28 miljoonaa ihmistä osoittamassa mieltä.

Ammattiliittojen mukaan torstaina olisi ollut 3,5 miljoonaa ihmistä osoittamassa mieltä ympäri Ranskaa, joista 800  000 Pariisissa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE