Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Ranskassa kymmeniä evakuoitiin metsäpalon tieltä

LEHTIKUVA / AFP Gaizka Iroz

Lounais-Ranskassa kymmeniä ihmisiä evakuoitiin torstaina metsäpalon takia. Ainakin yksi talo on tuhoutunut palossa. Noin sata pelastajaa on ollut sammuttamassa Chibertan mäntymetsässä riehuvaa paloa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Katumme päässä liekit lähestyivät koteja ja ne olivat erittäin voimakkaita – hyppäsimme kaikki autoihimme, Anglet-nimisen paikkakunnan asukas kuvaili tilannetta AFP:lle.

Metsän laidalla asuva kuvaili liekkejä kymmenen metriä korkeiksi.

Ranskalainen Le Figaro kirjoittaa, että palossa ennen puoltayötä olisi tuhoutunut 50 hehtaaria metsää. Lehden mukaan viisi ihmistä, mukaan lukien poliisi, on viety sairaalahoitoon savun aiheuttamien oireiden takia. Heillä ei lehden mukaan ole hengenvaaraa.

Ranskalaislehti Le Monde kirjoittaa uutistoimisto AFP:hen viitaten, että palo on saatu hallintaan. Tilannetta kuvataan yhä haastavaksi.

Lehti kirjoittaa, että palon syy oli vielä torstai-iltana epäselvä. AFP:n mukaan sää Lounais-Ranskassa oli torstaina erityisen kuuma. Lähikaupungissa mitattiin 41,9 asteen lämpöennätys. Yöksi oli luvattu kovaa tuulta ja ukkosta

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
10.8.2020
Tämä lasikatto on vielä rikkomatta – Maria Teikari pyrkii Akavan johtoon: ”Lopullinen kimmoke oli huoli ay-liikkeen tulevaisuudesta”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE