Politiikka

Rap-artisti Paleface lataa suorat sanat: ”Oy Suomi Ab on taloudellinen vitsi”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Rap-artisti Paleface, Karri Miettinen, kertoo edustavansa poliittista vasemmistoa, vaikka hänen vaikutuskanavansa onkin musiikki. Suomi on menossa hänestä välittömästi väärään suuntaan.

– Meillä on jatkuvan kasvun harha. Ytimessä on amerikkalaisperäinen markkinatalousajatus ihmisestä, joka voi vastuuttomasti kerätä omaa vaurautta ympärilleen ilman mitään velvoitteita muita yhteisön jäseniä tai planeettaamme kohtaan.

”Minä ja minun perheeni” -ajattelu ei hänen mielestään toimi. Täällä poliitikot pyrkivät hyssyttelemään omaa etua tavoittelevan toimintansa seurauksia.

– Suurin este yhteiskunnan muutokselle on ihmisten oma valta-asema ja saavutetut edut. Ihmiset eivät halua muutosta niiden menettämisen pelossa. Meidän pitää osata luopua, jotta voimme saada paljon.

Meillä on jatkuvan kasvun harha.

Pääomatulo- ja verouudistus ajavat Miettisen mielestä superrikkaiden ja uuden köyhälistön mallia. Suomen tulisi hänen mukaansa velvoittaa suuryrityksiä tekemään nykyistä enemmän yhteisten eettisten päämäärien hyväksi.

– Oy Suomi Ab on taloudellinen vitsi, josta ei voi seurata mitään hyvää. Miksi ei ymmärretä sitä, milloin autojen sivuikkunat alkavat kilahdella rikki, hän lataa.

Miettinen viimeistelee parhaillaan elokuussa Liken kustantamana ilmestyvää pamflettia Viides maamme kirja eli ajatuksia suomalaisuudesta. Idea kirjaan syntyi, kun eräät perussuomalaiset vaativat Palefacen erottamista Suomi 100 vuotta -juhlavuosihankkeen hallituksesta. He pitivät Miettisen ajatuksia epäisänmaallisina. Se sai vaan toimimaan entistä enemmän sanojen voimalla.

Vaikka Miettinen kritisoi perussuomalaisten politiikkaa ja populismia, hänestä puolue on ravistellut perinteistä käsitystä poliitikoista. Samalla hän muistuttaa, ettei mikään asia ole pelkästään hyvä tai huono.

Donald Trumpissakin näen vanhan taolaisen totuuden. Hän voi olla ihmisille todellinen wake up call (herätys).

Lue koko Karri Miettisen haastattelu torstain 15.kesäkuuta Demokraatista.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat