Mielipiteet

Rappari takapiruna?

Anna-Liisa Blomberg
Anna-Liisa Blomberg
Anna-Liisa Blomberg

Kun sosialidemokraattien voitto Tampereella  viime kunnallisvaaleissa selvisi, alkoi aika armoton pommitus demareita vastaan. Uhreiksi valittiin muutama demarivaltuutettu. Kaiken kaluamisen jälkeen käteen jäi vain Atanas Aleksovski (sd.). Monin tavoin sopiva syntipukki. Hänen päänahkansa metsästäminen oli ja on tosi julmaa.

Heti vaalien jälkeen selvisi, että jotkut tahot pitivät demarien vaalivoittoa ja pormestarin paikkaa valitettavana lipsahduksena. Näin tykkäsi etenkin kaupunginvaltuuston oikeisto. Vaalitaistelu seuraavia kunnallisvaaleja ajatellen alkoi välittömästi – maakuntavaaleja unohtamatta.

Porvarikoalition halua palata valtaan kuvastaa se, että entinen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) istutettiin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Ikosen näkyvä paikka kuvastaa porvareiden ajatusta, jonka mukaan seuraavissa vaaleissa valtuuston suurimmaksi puolueeksi palaa kokoomus. Ikonen puolestaan uusii pormestarin  pestinsä.

Kannuja valettiin

Kun demarit voittivat kunnallisvaalit, Ikosen tulevaisuutta spekuloitiin monin tavoin. Valtionhallinnossa hetken vieraillut nainen palaisi vähintäin merkittävään valtion virkaan, asettuisi ehdokkaaksi tulevissa eduskuntavaaleissa jne.

Ikonen ankkuroitui kuitenkin lujasti Tampereelle. Hänelle siunaantui aluksi Tampereen yliopiston professuuri. Sen jälkeen Tampere3 -hankkeen johtajan paikka. Samalla kun hän vetää Tampere3 -hanketta, hän lehtitietojen mukaan hoitaa professuuriaan.

Yliopistoilla lienee oikeus kutsua sopivaksi katsomiaan ihmisiä jopa professoreiksi. Ikosen tieteelliset meriitit netistä katsottuna eivät häikäise. Riittävätkö dosenttuuriin? Käytännön opetusta yliopistoissa ainakin vanhaan hyvään aikaan hoitivat etupäässä lehtorit.

Mielenkiintoista olisi tietää, miten Ikonen jakaa aikansa professuurin ja Tampere3 -hankkeen johtajan tehtävien kesken? Miten asia järjestetään, kun hän vissiin on jo yliopiston lukukauden käynnistämisen myötä aloittanut opetuksensa? Professorilla on ennen kaikkea tutkimus-, mutta myös opetusvelvollisuus. Mitä professori Ikonen tutkii? Mitä luentoja Ikonen pitää? Entä Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävät, niiden hoito ja niiden vaatima aika suhteutettuna professorin ja Tampere3 -johtajan tehtäviin? Veikkaan, että asia on hoidettu Ikosen työsopimuksessa, jonka sisältö olisi tietysti  mukava nähdä.

Rappari sparraajana

Ihan oman sivujuonteensa juttuun antaa se, että Ikosen isä Seppo Mäkinen (kok.) oli aikoinaan A-Insinöörit Oy:n johtajia ja Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu. A-Insinööreillä ja Tampereen kaupungilla on mennyt keskenään ihan mukavasti. Menee varmaan nytkin, vaikka YIT on lyönyt hynttyyt yhteen Lemminkäisen kanssa.

Väkisinkin tulee mieleen, että diblomi-insinööri-isän, jota vapaamuurariksikin on tituleerattu, sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtajan perhetapaamisissa jutellaan paitsi kaupungin rakentamisesta myös sen rakentajista. Kyllä, ihan normaalia jutusteluahan se on. Kuten sekin, mitä Mäkinen kavereidensa kanssa ”praataa”, vaikka eläkevaari onkin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat