Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Räsänen vaatii oikeutta olemaan tutkimatta tviittiään

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kansanedustaja, kirkkovaltuutettu Päivi Räsänen (kd.) sanoo tiedotteessaaan esittäneensä Helsingin käräjäoikeudelle vaatimuksen, että oikeus jättää tutkimatta hänen Raamattu-tviittiään koskevan syytteen Euroopan ihmisoikeussopimuksen 9 artiklan vastaisena.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Artiklasta johdetun vakiintuneen tulkinnan mukaan viranomaisen on asetuttava ehdottoman neutraaliksi uskonnollisten kysymysten suhteen”, Räsänen kirjoittaa.

Valtakunnansyyttäjä on päätöksellään 22.4. nostanut syytteen Räsästä vastaan kolmesta eri teosta. Näitä koskeva Helsingin käräjäoikeuden pääkäsittely on odotettavissa marraskuussa.

”Minua epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan noin 17 vuotta sitten julkaisemani pamfletin ja Ruben Stillerin keskusteluohjelmassa 19.12.2019 antamieni lausuntojen vuoksi. Kolmanneksi minua syytetään 17.6.2019 julkaisemani Twitter-päivityksen vuoksi, joka koostuu lähinnä Raamatun tekstistä. Kaikkien syytteiden kohdalla kiistän syyllistyneeni mihinkään lainvastaiseen, mutta Twitter-päivitykseen kohdistuva syyte on erityisen ongelmallinen jo pelkästään tuomioistuinkäsittelyn kannalta, sillä siinä syyte kohdistuu yksinomaan uskonnonvapauden ydinalueeseen – Raamatun sisällön laillisuuden arviointiin. Raastupa ei ole oikea paikka raamatuntulkinnalle”, Räsänen kirjoittaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa hänen vaatimuksensa tarkoittaa sitä, että käräjäoikeus ei ottaisi lainkaan hänen tviittiään koskevaa syytettä tutkittavaksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE