Politiikka

Räsäseltä tiukka ehto presidenttiehdokkuudelleen kristillisille

Kari Hulkko
Kari Hulkko

Päivi Räsänen (kd.) ”harkitsee vakavasti presidenttiehdokkuutta” vasta sitten, jos KD:n puoluejohto esittää häntä ehdokkaaksi. Näin uutisoi iltapäivällä kd.fi -verkkosivusto, eli Kristillisdemokraattien pää-äänenkannattaja.

Kristillisdemokraattien pitkäaikainen entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen jättää lehden mukaan oven auki presidentinvaaliehdokkuudelle. Hän ei kuitenkaan suostu kisaamaan ehdokkuudesta. Näin ollen Räsänen harkitsee presidentinvaaliin lähtemistä vasta sitten, mikäli puoluejohto häntä tehtävään pyytää, puolueen pää-äänenkannattaja kertoo..

Pitkin kesää on lehden mukaan sekä julkisuudessa että puoluekentän keskuudessa pohdittu, lähteekö KD presidentinvaaleihin. Niminä ovat nousseet esiin erityisesti nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah sekä edellinen pitkäaikainen puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen.

Essayah ei ole vielä hiiskunut päätöksestään, suostuisiko itse presidenttiehdokkaaksi. Hänen on kuultu muistuttavan, ettei kisassa tällä kertaa ole puolueiden nykyisiä puheenjohtajia – toisin kuin kuusi vuotta sitten, lehti kirjoittaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat