Politiikka

”Rasistiksi kun en sentään rupea” – älähdys ammattiliiton huipulta: ”Duunaritaustaiselle ikääntyneelle ay-miehelle ei näytä löytyvän enää puoluetta”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Bengt Holmström.
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Bengt Holmström.
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Bengt Holmström.

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas arvostelee Nobel-palkitun professorin Bengt Holmströmin näkemyksiä blogissaan.

”Naapurissa on kaikki paremmin. Sieltä on kuulemma poistettu työehtosopimusten yleissitovuus.”

Suokkaan mukaan Nobel-palkittujen professorien viisauksia kuunnellessa puheen taustalla oleva poliittinen arvomaailma monelta hämärtyy.

”Holmström pyrkii aktiivisesti poistamaan Suomen työehtosopimusten yleissitovuuden. Myönteisten vaikutusten esimerkkimaaksi ei käy kuitenkaan Ruotsi. Naapurissa ei yleissitovuutta ole koskaan ollutkaan.”

Suokas sanoo, että työvoiman saatavuusharkinnasta luopuminen tarkoittaa joka ainoan suomalaisen työpaikan avaamista maailmanlaajuiseen kilpailuun.

”Hankkeen puuhanaiset ja miehet käyttävät niin ikään esimerkkinä Ruotsia. Onnelaa, joka maailman ainoana maana on läväyttänyt rajansa täysin levälleen.”

Yksikään puolue ei ilmoita vastustavansa rajojen avaamista kehitysmaiden väkeä välittäville orjakauppiaille.

Suokas muistuttaa, että rakennusalan duunareista on kymmenien miljoonien ihmisten ylitarjonta.

”Miljoonat rakennusalan reppumiehet työskentelevät vauraammissa maissa, monesti orjatyötä muistuttavissa olosuhteissa. Pakko, koska omassa maassa ei töitä ole.”

Suokas puolustaa työvoiman saatavuusharkintaa.

”Saatavuusharkinnan täydellinen poisto merkitsisi, että EU-alueen orjakauppiaiden lisäksi saisimme riesaksemme kehitysmaiden väkeä välittävät kauppiaat.”

Markkinataloudessa kysyntä ja tarjonta määräävät hinnan, kirjoittaa Suokas.

”Yksikään puolue ei ilmoita vastustavansa rajojen avaamista kehitysmaiden väkeä välittäville orjakauppiaille. Valitettavaa. Ainakin minulle henkilökohtaisesti. Duunaritaustaiselle ikääntyneelle ay-miehelle ei näytä löytyvän enää puoluetta, jota voisi seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestää. Rasistiksi kun en sentään rupea.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat