Kotimaa

Rasistiset puheet olivat liikaa – terveysjätti Mehiläinen lopettaa yhteistyön kohun keskelle joutuneen hyväntekeväisyysyhdistyksen kanssa

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Terveysjätti Mehiläinen on keskeyttänyt yhteistyönsä hyväntekeväisyysyhdistys Brother Christmasin kanssa. Mehiläisen konsernin markkinointi- ja viestintäjohtaja Ove Uljas kertoo STT:lle, että päätökseen johtivat epäilyt Brother Christmasin eli Ari Koposen eettisesti arveluttavasta kielenkäytöstä.

Mehiläisellä on nollatoleranssi rasismia ja muita loukkaavia ilmaisuja kohtaan, Uljas korostaa.

Mehiläisellä ei ole ollut Uljaan mukaan minkäänlaista yhteistyösopimusta Brother Christmasin kanssa. Yhteistyö on hänen mukaansa rajoittunut siihen, että Mehiläinen on muutamassa tapauksessa korvannut kuluja, jotta sairaat lapset ovat päässeet lääkärin vastaanotolle.

Vielä eilen kerrottiin, että STT:n tavoittamat yhdistyksen kaksi yhteistyökumppania Mehiläinen ja lentoyhtiö Finnair kertoivat pitäneensä yhdistyksen toimintaa läpinäkyvänä.

Mehiläinen on esimerkiksi korvannut sairaiden lasten lääkärikäyntejä ja tutkimuskuluja. Mehiläinen on korvannut kaikki kustannukset kuitteja vastaan.

Brother Christmas -yhdistys on joutunut voimakkaaseen julkiseen pyöritykseen Helsingin Sanomien kerrottua viikonvaihteessa, että hyväntekeväisyysjärjestön toiminnassa olisi ollut epäselvyyksiä esimerkiksi kerättyjen avustussummien määrässä ja kohdentumisessa. Koponen on kiistänyt väärinkäytökset.

HS julkaisi puolestaan eilen illalla jatkojutun aiheesta, jossa he kertoivat Koposen käyttäneen muun muassa rasistista kieltä yksityisviesteissä, jotka ovat liittyneet hyväntekeväisyystoimintaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat