Politiikka

”Ratkaiseva tekijä” – Opetusministeri: Englanninkielinen koulutustarjonta tulee kaksinkertaistumaan Suomessa

LEHTIKUVA / LINDA MANNER
LEHTIKUVA / LINDA MANNER
LEHTIKUVA / LINDA MANNER

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) arvioi, että englanninkielinen koulutustarjonta tulee kaksinkertaistumaan lähivuosina. Monet kaupungit ovat jo tehneet päätöksiä tarjonnan lisäämisestä, kerrotaan opetusministeriön tiedotteessa. Minitseri kutsui suurten kaupunkien johtoa keskustelemaan kansainvälisen koulutustarjonnan lisäämisestä.

 – Englanninkielinen varhaiskasvatus, perusopetus ja toisen asteen koulutus voivat olla ratkaisevia tekijöitä, kun ulkomainen osaaja miettii työtarjouksen vastaanottamista Suomesta. Vieraskielinen koulutus voi tarjota suomalaisille koululaisille parempia kielitaidon kehittämisen ja kansainvälistymisen mahdollisuuksia, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kertoo.

– Olen iloinen, että kaikki keskusteluun osallistuneet kaupungit ovat vahvasti sitoutuneita kansainvälisen koulutustarjonnan lisäämiseen.

Opetusministerin mukaan valtio haluaa antaa tukensa erityisesti englanninkielisen koulutustarjonnan lisäämiseen.

– Opetus- ja kulttuuriministeriö sitoutuu käsittelemään lupahakemukset mahdollisimman sujuvasti silloin, kun koulutuksen laajentaminen vaatii lupaa, Grahn-Laasonen jatkaa.

Vieraskielisen koulutuksen kysyntä on kasvussa.

Suurten kaupunkien tapaamisessa käytiin lisäksi läpi hallituksen käynnissä olevat toimet koulutuksen kansainvälisyyden lisäämiseksi ja kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi Suomeen. Hallitus on asettanut tavoitteeksi lisätä koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyttä.

Tapaamiseen osallistuivat Helsingin, Espoon, Vantaan, Joensuun, Jyväskylän, Kuopion, Lappeenrannan, Rovaniemen, Tampereen, Turun, Vaasan, Lahden ja Hämeenlinnan kaupunkien edustajat.

Tapaamisessa selvisi, että vieraskielisen koulutuksen kysyntä on kasvussa. Kysyntää vahvistaa kansainvälisten osaajien houkuttelemisen tarve. Tulijoita kansainväliseen koulutukseen olisi useilla kaupungeilla paikkoja enemmän. Monet kaupungit ovatkin jo päättäneet lisätä vieraskielistä koulutustarjontaa voimakkaasti, ministeriö kertoo. Esimerkiksi Helsinki kaksinkertaistaa englanninkielisen opetuksen määrän nopealla tahdilla.

Tällä hetkellä käynnissä on selvitys englanninkielisen ylioppilastutkinnon käyttöönotosta. Opetus- ja kulttuuriministeriö tulee vastaamaan myös englanninkielisen ammatillisen koulutuksen kysyntään ja opettajankoulutuksen kehittämistarpeisiin, ministeri sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat