Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Rauhanliitto lähetti kirjeen USA:n ulkoministerille – tämä oli viestinä

LEHTIKUVA / AFP Andrew Harnik

Suomen rauhanliitto on lähettänyt lyhyen kirjeen Yhdysvaltain ulkoministerille Anthony Blinkenille. Viestinä on, että suomalaisten enemmistö ei kannata Natoon liittymistä, tai sotilaallista liittoutumista ylipäätänsä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Blinkenin mukaan Suomi olisi haluamassa sotilasliitto Naton jäseneksi. Hän kommentoi asiaa MSNBC-uutiskanavan aamuohjelmassa.

Blinkeniä haastatellut juontaja totesi, että kuulopuheiden perusteella Suomi ja mahdollisesti toinenkin maa haluaa liittyä Natoon. Tähän ulkoministeri Blinken vastasi myöntävästi.

Rauhanliitto viittaa Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan MTSn viimeisimpään, joulukuussa tehtyyn tutkimukseen, jonka mukaan 53 % oli sitä mieltä, että Suomen pitää pysyä liittoutumattomana ja 51 % ettei Natoon pidä liittyä. Vain neljännes eli 25 prosenttia suhtautui ylipäänsä myönteisesti Natoon liittymiseen.

Rauhanliiton mukaan samoja kysymyksiä on liittoutumisen kannattamisesta kysytty säännöllisillä tutkimuksilla vuodesta 1996 alkaen ja kertaakaan ei ole enemmistö kannattanut Suomen sotilaallista liittoutumista.

– Natossakin jäsenmaiden kansalaisten tuki Nato-jäsenyydelle on keskeinen kriteeri ja arvo, ja myös siksi Rauhanliitto halusi informoida ulkoministeriä suomalaisten kannoista asiassa, tiedotteessa perustellaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE