Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Rauma Marine Constructions sai kahden matkustaja-autolautan tilauksen – Ville Skinnari: “Osoitus suomalaisen meriteollisuuden kilpailukyvystä ja elinvoimasta”

Lehtikuva

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin (sd.) mukaan laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructionsin (RMC) saama kahden matkustaja-autolautan tilaus Tasmaniaan edustaa kansainvälisten markkinoiden luottamusta suomalaiseen telakkateollisuuteen.

Demokraatti

Demokraatti

Tilauksen työllisyysvaikutus on noin 3 500 henkilötyövuotta ja sen vaikutus Suomen tavaravientiin on positiivinen.

“RMC:n saama tilaus on osoitus suomalaisen meriteollisuuden kilpailukyvystä ja elinvoimasta. Vaikka Aasian halpatelakoiden markkinavaltaus on näkynyt viime vuosina myös Suomen tilauskannassa, meitä arvostetaan edelleen erityisesti risteilijöiden, jäänmurtajien ja matkustaja-alusten rakennuksen sekä arktisen meriliikenteen johtavana asiantuntijamaana. Hallitus on mukana tukemassa meriteollisuuden vahvistumista”, Skinnari kommentoi tiedotteessa.

Skinnari peräänkuuluttaa rohkeaa vientistrategiaa kasvavien vihreiden investointien sekä liikenteen markkinoilla.

“Vihreiden ratkaisujen kysyntä maailmalla kiihtyy, ja Suomella on kaikki edellytykset kivuta johtavaksi toimijaksi kestävän liikenteen, ICT- ja energiateknologian sekä kiertotalouden aloilla. Tavoite ei saa olla yhtään sen pienempi kuin että Suomi tulee olemaan maailman kilpailukykyisin toimintaympäristö hiilineutraalisuuteen tähtäävälle teollisuudelle.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE