Kotimaa

Raumalla perjantai-iltana sattunut vaarallisen aineen vuoto ohi – syytä tutkitaan

Metsä Groupin Rauman sellutehtaalla typpihapporekasta ei enää höyrysty kaasuja, eikä vaarallista kaasua enää ole ilmassa, pelastuslaitos kertoo.

Pelastuslaitos kertoi kello kahden aikaan yöllä, että vuoto on hallinnassa ja tilanteen tarkkailua jatketaan.
Ensihoito tarkasti 62 altistunutta ihmistä, joista viisi vietiin hoitoon. Kukaan ei ole kuitenkaan saanut vakavia vammoja. Aiemmin päivystävä palomestari kertoi, että kaasulle ehti altistua 35 ihmistä.

Lievissä tapauksissa typpihapporekasta höyrystynyt kaasu voi aiheuttaa silmien ja hengitysteiden ärsytystä.
Pelastuslaitos tiedotti aiemmin, että tehtaalla typpihapporekka vuotaa, happoa valuu maahan ja ilmaan vapautuu haitallista kaasua.
Alueella olevia ihmisiä kehotettiin pysymään sisällä ja sulkemaan ovet, ikkunat ja ilmanvaihto, mutta jo kello yhden aikaan päivystävä palomestari Miikka Jylhä sanoi STT:lle, että ikkunoita voi nyt pitää normaalisti auki.

Jylhän mukaan vuodosta tuli ensimmäinen hälytys automaattisena.  Metsä Groupin mukaan rekan perävaunun höyryäminen huomattiin illalla kello 21.20. Tehdas sijaitsee reilun neljän kilometrin päässä Rauman keskustasta osoitteessa Maanpääntie 3.

Rauman sellutehtaan tehtaanjohtaja Ari-Pekka Vanamo kertoo STT:lle, että tehtaalla on parhaillaan menossa vuosihuoltoseisokki, eli tehdas oli pysähdyksissä. Vanamon mukaan tehdas on viikonlopun aikana tarkoitus käynnistää uudelleen. Vanamo ei osaa sanoa, millaisia mahdollisia taloudellisia vahinkoja vuodosta on aiheutunut ja mistä vuoto johtui.

– Syytä selvitetään yhdessä tämän kemikaalitoimittajan kanssa.

Tehtaanjohtaja ei vielä osaa arvioida, kuinka pitkään selvittämisessä menee. Rauman tehdas työllistää 120 tehtaan omaa työntekijää sekä urakoitsijoita. Tehdasalueella oli tapahtumahetkellä yhteensä noin 100 työntekijää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat