Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Ravintolat koko Suomessa avautuvat rajoituksin jälleen maanantaina – Pohjois-Savo pääsee sulusta jo perjantaina

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ravintolat voivat avata jälleen ovensa asiakkaille kaikkialla Suomessa ensi maanantaista lähtien. Sulku päättyy Pohjois-Savossa jo huomenna perjantaina tautitilanteen paranemisen takia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Valtioneuvosto muutti tänään asetusta, joka määrittelee ravintolasulun piirissä olevat alueet.

Muutos perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) eilen antamaan arvioon alueiden tautitilanteesta. Sen perusteella sulku ei ole enää välttämätön Pohjois-Savossa.

Sulun päätyttyä on noudatettava väliaikaisia rajoituksia, jotka koskevat aukioloa, anniskeluaikoja, asiakkaiden oleskelua ja liikkumista ravintolan tiloissa sekä asiakaspaikkamääriä, työ- ja elinkeinoministeriö painottaa tiedotteessaan.

Ravitsemisliikkeiden rajoituksia jatketaan tartuntatautilain ja sen nojalla annettavan valtioneuvoston asetuksen säännöksin. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa tartuntatautilain muutokset perjantaina.

Yritykset voivat hakea sulkemiskorvausta.

Lain vahvistamisen jälkeen valtioneuvosto voi antaa perjantaina asetuksen, jossa ravitsemisliikkeiden rajoituksista säädetään tarkemmin alueittain. Nämä rajoitukset on tarkoitus saada ministeriön mukaan voimaan heti maanantaina sulun päätyttyä.

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoo ravintoloiden toiminnan rajoituksista perjantaina.

Ravintolat ja muut lailla tai viranomaispäätöksellä suljetut yritykset voivat saada sulkemiskorvausta. Uusi sulkemiskorvaus koskee pieniä yrityksiä ja mikroyrityksiä, joissa on enintään 49 työntekijää.

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo, että korvauksen hakuaika alkaa 12. toukokuuta. Yritykset hakevat korvausta Valtiokonttorista.

Suurempien yritysten sulkemiskorvaus on valmistelussa. Työ- ja elinkeinoministeriö neuvottelee parhaillaan Euroopan komission kanssa suurten yritysten tuen ehdoista ja enimmäismäärästä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE