Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Razmyarin ”Oiva vaalimanifesti” haastaa perussuomalaiset

Jukka-Pekka Flander
Nasima Razmyar aikoo laatia oman maahanmuutto-ohjelmansa.

Perussuomalaiset julkaisivat hiljattain oman maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa, joka sisältää kansanedustajaehdokas Nasima Razmyarin (sd.) mukaan runsaasti asiavirheitä. Se on myös osin ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa.

Demokraatti.fi

– Tähän kiinnitti huomiota myös perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.), jonka mukaan ohjelma loukkaa ihmisten vapaata liikkuvuutta maassa sekä yhdenvertaisuutta. Molemmat ovat perustuslaissa turvattuja perusoikeuksia, Razmyar kirjoittaa blogissaan.

Ristiriita näkyy hänen mukaansa esimerkiksi ohjelman kohdassa, jossa esitetään maahanmuuttajien pakkosijoittamista mahdollisimman halvalla eri puolille Suomea toimeentulotuen ja asumistuen menettämisen uhalla.

– Tällaisia huutolaislakeja oli voimassa Suomessa vielä 1900-luvun alussa, mutta niistä luovuttiin, koska ne koettiin ihmisarvoa alentaviksi. Köyhällä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin suostua vähiten maksavan rengiksi. Tätä perussuomalaiset haluavat nyt työttömille maahanmuuttajille, Razmyar ihmettelee.

Hän muistuttaa blogissaan, että kyse ei ole ainoastaan maahanmuuttajien oikeuksista. Perustuslain muutokset koskettavat kaikkia kansalaisia.

– Luopuisitko sinä perusoikeuksistasi vain saadaksesi tiukemman maahanmuuttopolitiikan? Minä en ainakaan luopuisi. Ilman muutoksia perustuslakiin perussuomalaisten ohjelma on toteuttamiskelvoton.

Tällaisia huutolaislakeja oli voimassa Suomessa vielä 1900-luvun alussa.

Hän kiteyttää perussuomalaisten ohjelman viestin: – Kaikki maahanmuuttajat ovat siis edelleen samaa harmaata massaa.

Viime eduskuntavaalien alla perussuomalaiset julkaisivat Jussi Halla-ahon johdolla ”Nuivan vaalimanifestin”. Nasima Razmyar aikoo vastavetona julkistaa oman maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa Oivan vaalimanifestin.

– Ohjelma täydentyy vielä, mutta on jo toteuttamiskelpoinen ja uudistukset voitaisiin panna toimeen lähes sellaisenaan, hän lupaa

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE