Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Reilut 20 on altistunut koronalle eduskunnassa – ”Minulle raportoidaan jäljittäjien toimesta, jos tilanne kehittyy”

Istock

Eduskunnassa tämän hetkisen tiedon mukaan reilut 20 työntekijää on altistunut koronalle, heistä enin osa kansanedustajia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Asiasta kertoo eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio STT:lle. Rauhion mukaan ei ole tiedossa, onko joukossa ministereitä.
Jäljitysprosessi on kuitenkin yhä kesken.

– On sanottava, että se on tämänhetkinen tilanne. Se voi vanhentua. Minulle raportoidaan jäljittäjien toimesta, jos tilanne kehittyy, Rauhio sanoo.

Tieto kansanedustaja Tom Packalénin (ps.) koronatartunnasta tavoitti eduskunnan torstaina iltaseitsemän jälkeen. Altistumisten jäljitys lähti käytännössä käyntiin perjantaina aamulla.

Uusia sairastumisia ei ole Rauhion mukaan tullut eduskunnan tietoon sen jälkeen. Altistuneet ovat omaehtoisessa karanteenissa.

– He ovat itse vetäytymässä tällaiseen eristykseen. Kyse ei ole tartuntatautilain mukaisesta lääkärin pakkotoimesta, Rauhio sanoo.

Siitä Rauhiolla ei ole tietoa, minkä puolueiden edustajia altistuneet ovat.

– Tarkalleen en ole sitä selvittänyt, mutta sen tiedän, että siinä ei ole mitään systematiikkaa. Aina helpommin ihmiset tapaavat omaan poliittiseen ryhmään kuuluvia, mutta kyllä siellä eduskunnassa kaikki keskustelevat keskenään.

Ensi viikon istunnot ja valiokuntatyö jatkuvat normaalisti

Rauhion mukaan jäljityksessä on otettu huomioon muun muassa kokoukset, joihin Packalén on osallistunut. Lisäksi on otettu selvää, missä kaikkialla muualla hän on liikkunut ja keiden kanssa puhunut.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) joutui mahdollisen altistumisensa takia lähtemään EU-huippukokouksesta pois perjantaina. Packalén osallistui keskiviikkona ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan yhteiskuulemiseen. Pääministeri oli siellä kuultavana, ja hän oli myös muissa eduskunnan tiloissa yhtä aikaa Packalénin kanssa.

Marinin esikunnasta kerrottiin lauantaina, että pääministeri kävi perjantaina Suomeen saapuessaan koronatestissä ja menee vielä toiseen maanantaina.

Eduskunnassa on viime keväästä lähtien ollut monia varotoimia, joilla sairastumisia ja taudin leviämistä on pyritty ehkäisemään. Tämän hetkisen tiedon mukaan ensi viikon istunnot ja valiokuntatyö jatkuvat hallintojohtajan mukaan normaalisti. Nähtäväksi jää, lykkääntyykö joidenkin asioiden käsittely.

Ensi viikon jälkeen eduskunnassa on viikon istuntotauko.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE