Kotimaa

#Respect – seksuaalisen häirinnän vastainen kampanja alkaa tänään

Useat viranomaiset ja järjestöt käynnistävät tänään seksuaalisen ahdistelun vastaisen kampanjan. Kampanjan keskeinen viesti on, että jokaisella on oikeus itse määrittää oman koskemattomuutensa rajat sekä sanoa ei.

Mukana #Respect-kampanjassa ovat muun muassa Helsingin poliisi, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Maahanmuuttovirasto sekä useita naisasiajärjestöjä.

Kampanjan julkilausumassa muistutetaan, että seksuaalinen kaltoinkohtelu on osa suomalaista arkipäivää ja sitä esiintyy lähestulkoon kaikkialla.

Kampanjan julkistamistilaisuutta vietetään iltapäivällä Kampin kauppakeskuksessa Helsingissä.

Kenenkään ei tarvitse sietää puristelua, lääppimistä, kourimista, vihjailuja tai yksityisyyteen meneviä kommentteja.

Seksuaalinen ahdistelu on ollut julkisessa keskustelussa vahvasti esillä koko alkuvuoden ajan. Poliisin tilastojen mukaan ilmoitukset seksuaalisesta ahdistelusta ovat kääntyneet selvään kasvuun.

Tammi-maaliskuun aikaa koko Suomessa seksuaalisia ahdisteluja on ilmoitettu 132, kun viime vuonna vastaavaan aikaan niitä oli ilmoitettu 44 . Helsingissä seksuaalisia ahdisteluja ilmoitettiin alkuvuoden aikana 41, kun vuotta aiemmin luku oli viisi.

Rikosnimikkeenä seksuaalinen ahdistelu tuli lakiin syyskuussa 2014.

– Kenenkään ei tarvitse sietää puristelua, lääppimistä, kourimista, vihjailuja tai yksityisyyteen meneviä kommentteja, toteaa komisario Johanna Guessous Helsingin poliisilaitokselta.

Hän muistuttaa, että kaikki häirintä ei täytä rikoksen tunnusmerkkejä, mutta minkäänlaista seksuaalista kaltoinkohtelua ei tarvitse sietää.

Yhteisen julkilausuman on allekirjoittanut 20 eri tahoa, jotka työskentelevät nuorten, aikuisten, naisten, lasten, miesten, poikien, tyttöjen, maahanmuuttajien ja erilaisten vähemmistöjen parissa.

Näiden toimijoiden työtä halutaan tehdä näkyväksi, jotta jokainen seksuaalista kaltoinkohtelua kohdannut henkilö tietäisi, mistä voi saada apua ja tukea.

Kampanjaan voi osallistua myös sosiaalisen median kautta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat