Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Työmarkkinat

Riku Aalto ärähtää: ”Täyttä huuhaata”

Lehtikuva

Teollisuusliitto ei aloita teknologiasektorinsa työehtosopimusneuvotteluja Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kanssa ennen kuin sillä on tiedossa, millaista ja kuinka kattavaa sopimusta ollaan neuvottelemassa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Minkäänlainen rusinoitten poimiminen pullasta tai sopimusvaihtoehtojen pallottelu ei käy laatuunsa. Työnantajien ajatus neuvottelemisesta ilman sitoutumista on täyttä huuhaata. Se on hellekesän luoma harha”, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoi liiton valtuuston kokouksessa torstaina.

Liiton tiedotteessa kerrotaan, kuinka Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jaakko Hirvola on puhunut siitä, että alan yritykset voisivat ikään kuin odottaa, millaisen valtakunnallisen sopimuksen alan uusi neuvottelujärjestö Teknologiateollisuuden työnantajat ry on neuvotellut. Sen jälkeen yritykset sitten tekisivät valinnan neuvotellun valtakunnallisen sopimuksen ja itse neuvoteltavan yrityskohtaisen sopimuksen välillä.

”Eli valinta tehtäisiin neuvotellun valtakunnallisen ja täysin hämärän peitossa olevan neuvottelemattoman sopimuksen välillä! Tämä ei missään tapauksessa käy meille. Emme myöskään ala teknologiasektorilla neuvotella yhdestäkään yrityskohtaisesta sopimuksesta ennen kuin meillä on neuvottelutulos Teknologiateollisuuden työnantajien kanssa”, Aalto vastasi.

Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen puolestaan muistutti omassa puheessaan talouden hyvästä vedosta ja kasvusta.

”Haluan myös tuoda esiin huoleni monen työnantajan viestittämästä osaavan työvoiman pulasta. Erityisesti nuoria syrjäytyy yhä enemmän työelämästä ja yhteiskunnasta. Tähän on kiinnitettävä huomiota, jokainen syrjäytynyt nuori on liikaa.”

Teollisuusliiton kokous päättyy perjantaina. Teknologiasektorin neuvottelut ovat käynnistymässä syyskuussa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE