Politiikka

Rinne eduskuntaryhmän kesäkokouksessa: ”Donald Trumpin Yhdysvalloista ei ole vapaan maailman johtajaksi”

Lehtikuva / Markku Ulander
Antti Rinne eduskunnassa kesäkuussa.
Lehtikuva / Markku Ulander
Antti Rinne eduskunnassa kesäkuussa.
Lehtikuva / Markku Ulander
Antti Rinne eduskunnassa kesäkuussa.

– Kuluva vuosi on osoittanut, että Donald Trumpin Yhdysvalloista ei ole vapaan maailman johtajaksi. Eurooppa ja USA katsovat samaa valtamerta, mutta näkevät täysin erilaiset horisontit, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi puheessaan SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa tänään Kouvolassa.

– Tämä on toki suuri haaste, mutta tarjoaa samalla Euroopalle ja EU:lle vielä suuremman mahdollisuuden. Euroopan on oltava vapaan maailman johtaja. Järjen ääni ja valo pimeyden keskellä, hän jatkoi.

Rinteen mukaan Euroopan tehtävä on näyttää, että vain demokratian ja oikeusvaltioperiaatteiden keinoin on mahdollista rakentaa kestävää tulevaisuutta.

– Sen lisäksi, että pidämme kiinni oikeusvaltion ja demokratian periaatteista, meidän tulee panostaa kansainväliseen yhteistyöhön. Terrorismi on globaali ongelma ja koskettaa kaikkia. Siksi sen tehokas torjunta ja kitkeminen onnistuu vain yhdessä.

– Suomella on mahdollisuus olla vaikuttamassa siihen, millä tavalla EU ottaa vapaan maailman johtajuuden. SDP:n tehtävä on johdattaa Suomi takaisin EU:n eturiviin. SDP:n tehtävä on varmistaa, että EU:n lisäksi Suomi on aktiivisen ratkaisijan roolissa myös muissa kansainvälisissä organisaatioissa.

– Tarjotaan me suomalaiset demarit suomalaisille vaikutusalustat kohti parempaa maailmaa jatkuvasti muuttuvissa olosuhteissa. Tarjotaan turvallisuutta ja osallisuutta. Tehdään rohkeaa, uskaltavaa arvojemme mukaista politiikkaa, Rinne sanoi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat