Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Rinne haluaa eliitin tutustuvan ihmisten sosiaaliseen hätään

Lehtikuva
Puheenjohtaja Antti Rinne sanoo SDP:n olevan valmis eduistämään tunnin junaa Turusta Helsinkiin. Radan sähköistys Hangosta Hyvinkäälle on myös tärkeä

SDP:n puheenjohtajalla Antti Rinteellä oli matkalukemisena ikääntyvän yksinhuoltajaäidin huolia täynnä oleva kirje tyttärensä ongelmista lauantaisella matkallaan Saloon, Turkuun ja Laitilaan.

Timo Vainio

– Tämäkin kirje kuvaa sitä sosiaalista hätää, joka meillä on. Näihin tapauksiin politiikan eliitin olisi hyvä tutustua entistä useammin.

Varsinaissuomalaisilla oli Rinteelle paljon puhuttavaa ja huolikin yhteinen, päällimmäisenä huoli työstä ja toimeentulosta ja erityisesti pienituloisten eläkeläisten pärjäämisestä.

SDP:n viestin puheenjohtaja Rinne sanoo ihmisten kokeneen mieluisana:

– Keskituloisten verotusta pitää helpottaa ja kun kokonaisveroastetta ei voi laskea, rikkaiden verotusta pitää kiristää.

Oikeiston linja on aivan toisenlainen. Esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb on vaatinut verojen alentamista 8 miljardilla ja julkisen sektorin menojen leikkaamista 13 miljardilla.

– Tällaisilla toimilla ihmiset ovat täysin hädässä.

– Kyllä ihmiset ymmärtävät, että se tarkoittaa leikkauksia palveluihin ja sosiaalisiin tulonsiirtoihin.

– Me uskomme, että SDP:n talousohjelmalla saadaan syntymään kahden, kolmen prosentin talouskasvu vaalikauden lopussa tai seuraavan alkuun.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE