Politiikka

Rinne huolestunut eduskunnassa syntyneestä tilanteesta: Hallitus saamassa keinot rajoittaa keskustelua hankalista asioista

Lehtikuva / Vesa Moilanen
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on huolissaan eduskunnassa syntyneestä tilanteesta, jossa puhemiesneuvosto hallituspuolueiden voimin haluaa rajata poliittista keskustelua Suomessa.

– Puhemiesneuvosto puhemiehen johdolla on saattamassa kansanedustajat rangaistuksen alle. Nyt aidosti salaisten asioiden lisäksi hallituksen vapaasti määriteltävissä olevat niin sanotut vaiteliaisuusasiat ovat tulossa rangaistuksien piiriin.

Rinteen mukaan tämä saattaa vakavalla tavalla halvaannuttaa poliittisen kannan määrittelyn eduskunnan sisällä sekä puolueissa. Tämä mahdollistaa myös sen, että julkista keskustelua voidaan rajoittaa hallitukselle hankalista asioista.

– SDP tulee eduskuntakäsittelyn aikana hakemaan ratkaisua, joka ei vaaranna turvallisuutta, mutta pitää ennallaan mahdollisuuden keskustella kaikista suomalaisen yhteiskunnan tilaa vaikuttavista asioista. Yleisöjulkisuus sekä median toimintaedellytykset ovat olleet Suomessa kansainvälisesti korkealla tasolla eikä tätä pidä vaurioittaa hallintarekisterin kaltaisilla tempauksilla. Tästä on nyt kysymys.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat