Politiikka

Rinne MTV:n nettivieraana: ”Surkean hallituksen surkea joululahja”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Antti Rinnettä eivät miellytä surkean hallituksen surkeat joululahjat.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Antti Rinnettä eivät miellytä surkean hallituksen surkeat joululahjat.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Antti Rinnettä eivät miellytä surkean hallituksen surkeat joululahjat.

– Pieni- ja keskituloisten toimeentulosta ja palveluista on leikattu. Eläkeläisten toimeentulosta on leikattu. Koulutuksesta ja osaamisesta on leikattu valtavia summia. Sipilän hallituksen kädet ovat olleet syvällä palkansaajien taskuissa. Tätä epäreilua leikkauspolitiikkaa keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset/siniset ovat perustelleet velkaantumisella ja julkisella taloudella.

Näin pudottelee SDP:n puheenjohtaja, suurimman oppositiopuolueen johtaja Antti Rinne MTV uutisten nettivieras-kolumnissaan.

– Mitä sitten on tapahtunut? Mihin leikkauksilla saadut säästöt ovat päätyneet? Onko pieni- ja keskituloisilta leikatut rahat käytetty vaikkapa velkaantumisen estämiseen? Rinne kysyy MTV:llä.

– Vastaus on, että pieni- ja keskituloisilta leikkaamalla Sipilän hallitus on rahoittanut veronkevennykset suurituloisille. Miljoonaperintöjen verotusta on kevennetty samaan aikaan, kun opettajilta, sairaanhoitajilta ja poliiseilta on leikattu. Samaan aikaan hallitus on omalla talouspolitiikallaan aiheuttanut sen, että julkisen talouden rakenteellinen alijäämä pahenee. Näin vahingolliseen talouspolitiikkaan ei kykene mikään muu kuin oikeistolainen porvarihallitus.

– Kaiken tämän keskellä valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kehtaa puhua palkanleikkauksista. Orpo sanoi 8.12. Talouselämän haastattelussa, että osalle työntekijöistä pitäisi ”maksaa yleistä palkkatasoa pienempää palkkaa”.

– Palkansaajille raskas kiky-sopimus on siis vasta astunut voimaan, kun kokoomus esittää jo uusia palkanleikkauksia. Täytyy muistaa, että kyseessä on sama puolue, joka esitti suomalaisten lomarahaleikkauksia, Rinne paheksuu.

Kaksi kysymystä kokoomukselle

– Kuinka alas kokoomus on tällä kertaa laskemassa suomalaisten palkkoja? Hyväksyvätkö keskusta ja siniset tällaiset puheet?

On yleisessä tiedossa, että Kokoomuksella on erittäin paljon ideoita, kun on kyse palkansaajien työehtojen ja palkkojen heikentämisestä. Mutta kun on kyse palkansaajien aseman parantamisesta, kokoomus on hiirenhiljaa. Hiljaa on muuten ollut myös Timo “työmies on palkkansa ansainnut” Soini.

-SDP ei Rinteen mukaan hyväksy palkanleikkauksia eikä kokoomuksen puheita palkanleikkauksista.

– Kun me sanomme, että suomalaiset ovat palkkansa ja lomarahansa ansainneet, me tarkoitamme sitä. Meidän takkimme ei käänny – toisin kuin keskustalla, kokoomuksella ja perussuomalaisilla/sinisillä, Rinne vakuuttaa.

– Jättimäiset ja epäoikeudenmukaiset leikkaukset. Palkanleikkaukset. Lomarahanleikkaukset. Suomalaiset kysyivät näiden jälkeen täysin oikeutetusti, että joko nyt riittäisi?

”Surkean hallituksen surkea joululahja”

– Valitettava totuus on, että Sipilän hallitukselle sekään ei riitä. Tällä kertaa Sipilän hallituksen kädet ovat työttömien taskuissa.

– Viimeisin hallituksen täysin käsittämätön päätös on työttömiä rankaiseva ns. aktiivimalli. Työtä etsivältä työttömältä hallitus leikkaa viisi prosenttia. Tämä oli surkean hallituksen surkea joululahja työnsä menettäneille suomalaisille, Rinne paukuttaa.

– Sipilän hallituksen päätös rangaista työttömiä ei ole suomalainen tapa tehdä politiikkaa. Meillä onnettomuuden kohdannutta ihmistä ei rangaista, meillä autetaan ihmistä. Tämä on sosialidemokraattista politiikkaa. Inhimillistä ja ihmiseen uskovaa politiikkaa.

– SDP pitää huolen siitä, että työttömiä rankaiseva aktiivimalli muutetaan. Sipilän hallituksen politiikkaa on jäljellä reilu vuosi. Työttömille ja pieni- ja keskituloisille se on pitkä aika, tiedän sen. Siksi esitän hallitukselle kysymyksen: Joko nyt riittää vai eikö teille riitä mikään?

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat