Politiikka

Rinne: ”Perustuslaki suojasi hyvinvointivaltion palveluita”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan eduskunnan perustuslakivaliokunnan sote-lausunto ei sisältänyt mitään yllättävää. Rinteen mukaan Sipilän hallituksen sote-hankkeen ongelmat ovat olleet nähtävillä jo pidempään.

– Tässä ei ollut meille mitään uutta. Uudistus on järkyttävän massiivinen ja sitä on tehty hirveällä kiireellä. Taustalla kiireessä on ideologinen lähtökohta, että tämän hallituksen vallassa ollessa pitää saada hyvinvointivaltiota yksityistettyä.

– Minun mielestäni perustuslaki toimii juuri niin kuin sen pitää toimiakin. Se suojasi hyvinvointivaltion palveluita kansalaisten näkökulmasta.

Rinne pitää selvänä, että lausunnon jälkeen ainakin valinnanvapauslainsäädäntö menee uuteen valmisteluun. On myös mahdollista, että tarvitaan uusi useita viikkoja kestävä lausuntokierros.

– Perustuslakivaliokunta tulee käsittelemään tämän uudestaan joka tapauksessa. Hallitus pitää tällä hetkellä kiinni siitä, että tammikuussa on maakuntavaalit. Minusta aikataulu oli kireä jo ennen tätä perustuslakivaliokunnan lausuntoa. Nyt aikataulupaineet lisääntyivät merkittävästi.

Rinne ei kuitenkaan halua arvioida kyetäänkö maakuntavaalit ensi tammikuussa järjestämään.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat