Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Rinne pitää monokulttuuria karmeana ajatuksena – ”Peltokin alkaa köyhtyä”

Anna-Liisa Blomberg

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sivusi torstai-iltana Demokraatin 120-vuotisjuhlaristeilyllä pitämässään puheessa viime aikoina pinnalla ollutta keskustelua rasismista. Rinne pitää ajatusta monokulttuurista kamalana. Hän teki vertauksen kasvinjalostukseen.

Anna-Liisa Blomberg

– Kun yhdellä pellolla viljellään pelkästään vehnää tai jotain muuta kasvia vuodesta toiseen, niin jo kolmannen vuoden jälkeen pelto alkaa köyhtyä. Parinkymmenen vuoden jälkeen kolmekymmentä prosenttia pellon kyvystä tuottaa uutta häviää. Sama tapahtuu, jos Suomi alkaa sulkeutua rajojensa sisäpuolelle, Rinne sanoi.

Rinne toivoi sosialidemokraattien jatkavan kansainvälisen solidaarisuuden liikkeenä vastakin.

Rinne arvosteli puheesaan myös hallitusta. Rinteen mukaan nykyhallitus on tekemässä tyhjäksi edellisen hallituksen työtä, romuttamassa muun muassa koulutuksen pohjaa ja rokottamassa pienituloisia eläkeläisiä.

– Tämä hallitus rakentaa sellaista eriarvoistumiskehitystä, joka on suomalaisessa yhteiskunnassa ennennäkemätöntä, Rinne sanoi.

– Uskon, että sen jälkeen, kun hallitus avaa omat ratkaisunsa ensi kertaa budjetissaan, alkaa kansa herätä siihen, mitä ihmettä tapahtuu, Rinne arvioi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE