Politiikka

Rinne STT:lle siteerauksestaan: ”Enhän minä nyt ihmisten kertomuksia rupea muuttamaan”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei näe ongelmaa siinä, että hän kertoo Aamulehdessä ihmisiltä saamastaan palautteesta näiden omin sanoin.

Rinne sanoi lehdelle muun muassa, että ”ihmisten polvilleen laittaminen on älytöntä. Olen saanut palautetta, jossa ihmiset ovat sanoneet, että hallituksen politiikka tuntuu siltä, että halutaan laittaa työttömät polvilleen ja antaa heille niskalaukaus”.

Moni piti sosiaalisessa mediassa sanavalintaa rankkana etenkin, kun Suomessa on juuri alkanut sisällissodan muistelemisen vuosi. Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon mielestä Rinteen on syytä pahoitella sanavalintaansa.

– Enhän minä nyt ihmisten kertomuksia rupea muuttamaan. Ne ovat semmoisia kuin ne ovat. Tämmöistä palautetta tulee paljon, Rinne perustelee STT:lle.

Rinteeltä kysyttiin myös mielipidettä kritiikistä, jonka mukaan puoluejohtajatasolla ei pitäisi käyttää tämmöisiä sanavalintoja.

– Sen mitä olen pystynyt sitä keskustelua seuraamaan, niin siellä on hyvin monenlaisia kannanottoja, että ei minulla ole tähän lisättävää.

Rinne sanoi Twitterissä, että hallituksella näyttää olevan hätä aktiivimallin kanssa.

– Ensin se runnoi työttömiä rankaisevan mallin läpi. Nyt se pöyristyy kansalaisten pettyneestä palautteesta, jota siteerasin. Pettymys tulee esiin sadoissa viesteissä ja puheluissa. Millaista palautetta hallitus oikein odotti, Rinne kysyy.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat