Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Rinne: Tolppanen sitoutuu SDP:n arvoihin

Kansanedustaja Maria Tolppanen.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo Facebook-päivityksessään käyneensä syvälliset keskustelut perusuomalaisista SDP:hen siirtyneen kansanedustaja Maria Tolppasen kanssa. Rinteen mukaan Tolppanen on selkeäsanaisesti ilmoittanut sitoutuvansa sosialidemokraattisen puolueen arvoihin ja toimintatapoihin.

– Maria on sitoutunut vahvasti myös rasisminvastaisen julistuksen toteuttamiseen käytännön poliittisessa työssä. Tervetuloa joukkoon, Rinne kirjoittaa Facebookissa.

Rinteen mukaan sosiaalidemokraattinen liike on avoimesti ja vahvasti jakamattoman ihmisarvon puolella ja kaikilla tavoin ilmenevää rasismia vastaan.

– Tämä perusta on kiveenhakattu eikä sitä pidä kyseenalaistaa omien eikä vieraiden toimesta. Ihminen on inhimillinen olento, jonka ajattelu ja arvot kehittyvät, Rinne kirjoittaa.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan Tolppasen kanssa on keskusteltu myös maahanmuuttopolitiikasta, ja Tolppanen on Lindtmanin mukaan sitoutunut SDP:n maahanmuuttopoliittisiin linjauksiin.

Vaikka Tolppanen on vielä toistaiseksi perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäsen, hän on jo tänään äänestänyt SDP:n mukana muun muassa perheenyhdistämisasiassa hallituksen tiukennuslinjaa vastaan.

Maria Tolppanen oli keväällä julkisuudessa, kun hänen bloginsa suljettiin rasistiseksi luonnehditun sisällön vuoksi. Tolppasen aikaisemmat maahanmuuttoa koskevat lausunnot ovat herättäneet runsasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty 15.58. Juttuun lisätty maininta Maria Tolppasen äänestyskäyttäytymisestä.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE