Politiikka

Rinne vahvistaa kohutun kirjan väitteet Sipilän lentonäytöksestä

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon saanut Lännen Median ja Aamulehden politiikan toimittaja Lauri Nurmi keskusteli kirjastaan Perussuomalaisten hajoamisen lyhyt historia SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen kanssa.

Nurmen mukaan sekä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) että valtionvarainministeri Petteri Orpo (kok.) tiesivät jo päivää ennen hallituksen eroaikeisiin liittynyttä Sipilän lentomatkaa, ettei hallitus tosiasiassa ole kaatumassa eikä kriisissä.

– Maanantaina 12. päivä kesäkuuta Petteri Orpo ja Juha Sipilä lähettivät klo 14.06 Twitter-viestit, että Halla-ahon kanssa ei voida jatkaa hallituksessa ja kansalaiset ajattelivat, että nyt on hallituskriisi päällä. Katin kontit ei meillä ollut mitään hallituskriisiä, Nurmi sanoi Akateemisessa kirjakaupassa.

Nurmen mukaan valtioneuvoston linnassa oli samaan aikaan koolla viisi perussuomalaista ministeriä ja heidän erityisavustajiansa. He olivat lähettäneet klo 13 pääministerin virka-asunnolle tiedon, että heillä on nyt kasassa 17 loikkaria.

Se näytti tosi pahalta kansalaisten silmissä.

– Tämän jälkeen pääministerin taholta tuli valtioneuvoston linnaan viesti, että nyt me lähetämme pian nämä Twitter-viestit. Sen jälkeen, kun Twitter-viestit julkistettiin, valtioneuvoston linnasta lähetettiin tekstiviestit näille 17 kansanedustajalle, että juna etenee. Älkää kommentoiko pääministerin ilmoitusta.

– Maanantai-iltana klo 18 pääministerille kerrottiin, että kasassa on kaksikymmentä loikkaria. Silti hän lentää tiistaina presidentin luo ja presidentti tästä närkästyy.

Kirjassaan Nurmi väittää muun muassa pääministerin erityisavustajan Riina Nevamäen todenneen, ettei Sipilän olisi pitänyt lähteä lennolle. Rinne kertoo kuulleensa kritiikkiä myös muilta keskustalaisilta.

– Olen kuullut keskustan sisältä, keskustapuolueen kansanedustajien ja vaikuttajien kantoja siihen, että sitä lentoa ei olisi pitänyt tehdä. Se näytti tosi pahalta kansalaisten silmissä, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan Sipilän hallituksen olisi pitänyt erota. Hän kertoi myös pitävänsä moraalisesti kyseenalaisena tapaa, jolla hallitus perussuomalaisten jakautumisen avulla pelastettiin ja arvioi, että se oli omiaan rapauttamaan kansalaisten luottamusta.

– Yhtäkkiä pääministeri lentelee tuolla yläilmoissa ja tekee u-käännöksiä ja syntyy vähän sekava tunne, että mitä tässä oikein tapahtuu.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat