Politiikka

Rinne vastaa Marimekon Ihamuotilan anteeksipyyntöön: ”Hyväksyn”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo Twitterissä hyväksyvänsä Marimekon hallituksen puheenjohtajan Mika Ihamuotilan anteeksipyynnön.

Ihamuotilan aiempi Twitter-päivitys oli saanut Rinteen kirjoittamaan avoimen kirjeen, jossa hän pyysi Ihamuotilaa oikaisemaan virheellistä tietoa.

– Tänään: Paavo Väyrynen pyrkii Keskustan puheenjohtajaksi. Huomenna: SDP:n masinoima gallup-lakkokampanja ay-liikkeen tuella hallitusta ja työttömien aktivointia vastaan. Usko tai älä, tämä ei ole helmikuu 1977 vaan 2018, Ihamuotila oli päivittänyt.

– SDP ei ole masinoinut huomiseen liittyen yhtään mitään. SDP ei ole masinoinut kansalaisaloitetta, joka on kerännyt yli 130 000 allekirjoittajaa. Tähän valtavaan määrään ihmisiä mahtuu työttömien lisäksi yrittäjiä, ylempiä toimihenkilöitä, johtajia, opiskelijoita ja eläkeläisiä. Siis ihan tavallisia ja kaikenlaisia suomalaisia – aivan kuten Marimekon asiakkaatkin ovat. SDP ei myöskään ole masinoinut huomista mielenilmausta eikä yhden yhtä lakkoa, Rinne muun muassa kirjoitti avoimessa kirjeessään.

Ihamuotila pyysi myöhemmin Rinteeltä anteeksi.

Anteeksi . Annoin väärän kuvan siitä, että SDP olisi huomisen mielenilmauksen takana. Halusin nostaa esiin toisiinsa usein kytköksissä olleiden ay-liikkeen ja SDP:nkin uudistumistarpeen Suomen kaivatessa uusia työpaikkoja. Me molemmat jaamme huolen työttömyydestä.

Rinne kertoo hyväksyvänsä Ihamuotilan anteeksipyynnön.

– Kiitos Mika anteeksi pyynnöstä. Hyväksyn. Pidän Sinua fiksuna ihmisenä, edelleen. Ja toivon menestystä Marimekolla. T Antti, Rinne kirjoittaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat