Politiikka

Rinne vastaa Teknologiateollisuuden moitteisiin: ”Kannattaisi nyt katsoa peiliin eikä syytellä muita”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen ihmetteli Uutissuomalaisessa kohua, jonka Elinkeinoelämän keskusliiton ilmoitus keskusjärjestösopimusten purkamisesta on saanut aikaan. Hän puhui suuresta väärinkäsityksestä, sillä liittotasolla mikään ei Inkeroisen mukaan muutu.

Samalla hän kritisoi voimakkaasti SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen lausuntoa, jossa tämä povasi kaaosta työmarkkinoille.

– Minä ihmettelen, että hän antaa tuollaisen lausunnon. Eihän hän voi tuntea sitä, millä perusteella EK on tähän ratkaisuun päätynyt. Hän on tehnyt ihan turhaa spekulaatiota ja herättää turhaa rauhattomuutta työmarkkinoilla tuollaisilla lausunnoilla, Inkeroinen sanoi Uutissuomalaiselle.

Antti Rinne toteaa Demokraatille eilen varoittaneensa siitä, että Elinkeinoelämän keskusliiton keskeisten pelisääntösopimusten irtisanominen kaikkien keskusjärjestöjen osalta johtaa tilanteeseen, jossa työmarkkinat järkkyvät.

– Nyt näyttää, että se tilanne on juuri johtanut siihen, mistä eilen varoitin. Inkeroinen on keskeinen päätöksentekijä myöskin Elinkeinoelämän keskusliitossa ja työmarkkinajohtajana Teknologiateollisuudessa. Kyllä Inkeroisen kannattaisi nyt katsoa peiliin eikä syytellä muita, Rinne toteaa.

– Minä toivon, että voitaisiin mennä työmarkkinoilla rauhassa eteenpäin sillä tavalla, että ensi syksynä syntyy vakaita ratkaisuja, vakautta ja ennakoitavuutta lisääviä ratkaisuja. Nyt tämä näyttää siltä juuri, mitä eilen kuvasin tuolla eduskunnan salissa, hän jatkaa.

Bernerin poliittista vastuuta mietittävä.

Tänään eduskunnan tarkastusvaliokunta antoi mietinnön Finaviastasta ja valtionyhtiöiden riskienhallinasta. Se esittää, että valtio-omisteisille yhtiöille laadittaisiin riskien hallinnan ohjeistus.

Antti Rinne katsoo valiokunnan tehneen hyvää ja perusteellista työtä.

– Sen suosituksethan liittyvät valtion riskinhallintaan ja menettelytapojen selkeyttämiseen. Ne ovat perustellut. Tässä on nyt tullut uutta tietoa, joka johtaa siihen, että nyt pitää miettiä tarkkaan, mikä on poliittinen vastuu tässä ja sen lisäksi myös sitten juridinen puoli, että onko tässä aiheutettu valtiolle vahinkoa, joka jonkun pitäisi korvata.

Mitä ajattelet ministeri Anne Bernerin (kesk.) toiminnasta?

– Nyt täytyy miettiä tätä poliittista vastuuta, tässä on tullut nyt uutta tietoa, Rinne toteaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat