Kotimaa

Risikko poliisiien salaisesta ryhmästä: Rasismille on nollatoleranssi

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Poliisien salaisen Facebook-ryhmän kirjoittelut selvitetään perusteellisesti, sanoo sisäministeri Paula Risikko (kok.).

Hän kertoo STT:lle sopineensa selvityksestä poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen kanssa ja tarkistaneensa tänään, että selvitystyö on jo alkanut.

Risikko toteaa, että rasismille on nollatoleranssi ja että poliisihenkilön käyttäytymiselle on samat säännöt työssä ja vapaa-ajalla. Rasistinen kirjoittelu on täysin tuomittavaa, ministeri sanoo.

Poliisien salaisessa Facebook-ryhmässä käydään avoimen rasistista keskustelua, kertoo verkkojulkaisu Long Play. Asia käy ilmi yli sadasta Long Playlle toimitetusta kuvakaappauksesta.

Keskustelussa on kommentoitu muun muassa turvapaikanhakijan hirttäytymisyritystä Helsingin Rautatieasemalla toteamalla, että ”edes tota ne ei osaa” ja ”kelvottomalta yritykseltä näytti”.

Facebook-ryhmän keskustelua moderoi joukko poliiseja ympäri maata. Joukossa on ollut myös nettipoliisina tunnettu rikoskomisario Marko Forss, joka erosi ryhmän moderaattorin pestistä huhtikuun lopussa.

Forss kommentoi Long Playlle, että ainakin yksi keskusteluissa ilmennyt tapaus on toimitettu syyttäjälle selvittelyyn.

Hän totesi kuitenkin, että myös poliisilla on sananvapaus, etenkin kun ryhmässä keskustellaan vapaa-ajalla.

Poliisin ylijohto on tietoinen suljetun Facebook-ryhmän olemassaolosta, poliisi kertoo tiedotteessaan. Sen mukaan johto on kehottanut poliisiyksiköiden päälliköitä puuttumaan sosiaalisessa mediassa havaitsemiinsa epäkohtiin.

Poliisi korostaa, että Poliisit-Facebook-ryhmä ei ole poliisin viestintäkanava ja jokainen sivustolle kirjoittava vastaa henkilökohtaisesti omista julkaisuistaan.

Long Playn tänään aiheesta julkaisema juttu oli lyhyt versio huomenna julkaistavasta pitkästä artikkelista.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat