Urheilu

Ristomatti Hakola nostattaa olympiatoiveita: taas finaaliin!

Lehtikuva
Lehtikuva

Ristomatti Hakola on hiihtänyt finaaliin maastohiihdon maailmancupin sprintissä Davosissa. Finaalipaikka on Hakolan uran toinen maailmancupissa, sillä ensimmäistä kertaa hän oli cupissa kuuden parhaan joukossa Rukalla marraskuun lopussa.

Hakola hallitsee molemmat hiihtotavat, sillä Rukalla kisattiin perinteisellä ja Davosissa vapaalla. Viime talvena Hakola oli Lahden MM-kisoissa kuudes vapaan hiihtotavan sprintissä. Sprintin hiihtotapa on perinteinen helmikuun olympialaisissa.

Muut suomalaishiihtäjät karsiutuivat jatkosta ensimmäisessä erävaiheessa. Aika-ajosta jatkoon pääsivät Hakolan lisäksi Martti Jylhä, Anssi Pentsinen, Matias Strandvall ja Lauri Vuorinen.

Naisten puolella Krista Pärmäkoski on karsiutunut ensi kertaa tällä kaudella maailmancupin sprinttihiihdon finaalista. Pärmäkoski oli Davosissa välieränsä viides.

Pärmäkoski oli Davosissa ainoa suomalainen naishiihtäjä, joka pääsi aika-ajosta jatkoon. Anne Kyllönen oli aika-ajon 39:s. Muut Suomen naishiihtäjät kisaavat Davosissa vasta huomenna 10 kilometrin kilpailussa vapaalla hiihtotavalla.

Ruotsin Stina Nilsson on voittanut maastohiihdon naisten maailmancupin sprinttifinaalin Davosissa. Sprintin ykkössija on Nilssonin toinen tällä kaudella, sillä hän voitti myös Rukalla.

Nilssonin voiton ratkaisu vaati maalikamerakuvaa, sillä Norjan Maiken Caspersen Falla hävisi hänelle vain 0,08 sekuntia. Kolmas oli Yhdysvaltain Kikkan Randall.

Amerikkalaisilla oli vapaan hiihtotavan finaalissa vahva edustus: kolme hiihtäjää kuudesta oli Yhdysvalloista.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat